23948sdkhjf

Californien forbyder skibe i kø tættere på land end 150 sømil

Fra på tirsdag 16. november er det ikke længere tilladt for containerskibe og andre store skibe at ligge på reden uden for de californiske havne i Los Angeles og Long Beach.

Fra den dag skal de vente i kø 150 sømil ude på havet. Det svarer cirka til afstanden i fugleflugtslinje mellem Esbjerg og Skagen. 

Det skriver flere medier, blandt andre gCaptain og Splash247.

Bag beslutningen står en række maritime organisationer. Det sker dels for at få et mere fair køsystem til de overbelastede havne, dels for at mindske forureningen fra skibene i de store byer på land.

- Den nye procedure for kø af containerskibe skaber et retfærdigt og gennemsigtigt system til at reducere skibe ved anker nær havnene i Los Angeles og Long Beach. Den vil forbedre luftkvaliteten, samtidig med at den hjælper med at sikre, at havne fungerer så effektivt som muligt, siger Jim McKenna, der er ceo i Pacific Maritime Association

Det er kun skibe, der kommer ude fra havet, som skal vente så langt ud. Nordgående og sydgående skibe kan vente tættere på land, men ikke inden for 50 miles.

Bag aftalen står blandt andre Pacific Maritime Association, Pacific Merchant Marine Shipping Association og Marine Exchange of Southern California.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127