23948sdkhjf

Danmarks største ladeanlæg til el-busser åbner i Bagsværd

EON's Ladeanlæg til 66 e-busser indvies søndag 28. november 2021 af transportminister Benny Engelbrecht.

 Nu åbnes Danmarks største lade-site, der kan lade 66 busser op samtidigt.

Det er ladeoperatøren E.ON og busoperatøren Umove, der står bag projektet, som skal levere strøm til de 66 nyindkøbte elbusser, der skal køre for mobilitetsselskabet Movia i hovedstadsområdet.

Det store lade-site består af 33 lynladere på 150 kW hver, der kan lade to elbusser op samtidig på tre-seks timer. Med den nye lade-hub er der sikret elektrisk busdrift til 66 busser i Storkøbenhavn – eller omkring en femtedel af Movias planlagte el-busser frem til 2022.

Umove, Movia, E.ON og GodEnergis investering er et stort skridt på vejen til en elektrificering af busserne i Storkøbenhavn.

Et af de vigtigste parametre for ladeanlægget er driftssikkerhed. Busserne vil typisk kunne lade om natten, men der vil også være behov for opladning i løbet af dagen for visse linjer.

Ladeanlægget i Bagsværd indvies søndag 28. november 2021
Transportminister Benny Engelbrecht vil sætte strøm til den første bus sammen med Gladsaxe Kommunes borgmester Trine Græse, og der vil være repræsentanter fra Movia, Umove, E.ON og GodEnergi.

Samtidig fejrer Umove dagen med åbent hus for alle nuværende og kommende medarbejdere med blandt andet prøveture i de nye elbusser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141