23948sdkhjf

Flere trafikuheld i sneen - politi advarer om glatføre

En rutebus er væltet i Snæbum. Landet over kan glatføre føre til uheld på vejene, advarer politiet.

Temperaturen har flere steder i landet nærmet sig frysepunktet, og DMI har varslet om stedvise sneglatte veje og snestorm onsdag.

Det kan ses rundt i landet, hvor flere bilister er kørt galt, og politikredse advarer om glatføre.

I Jylland er en bus væltet i et glatføreuheld på Hvilsomvej i Snæbum vest for Hobro, oplyser vagtchef Mads Hessellund ved Nordjyllands Politi.

Det er en rutebus, der er er landet på siden, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Palle Olesen.

- Det er helt sikkert på grund af glatføre. På de her snoede veje er en af de store rutebusser skredet af og landet to meter nede fra vejen på en mark. Den ligger på siden nu.

- Der var to passagerer med ud over chaufføren, og de er heldigvis ikke kommet til skade. En ældre dame blev lige tilset i ambulancen, men de er umiddelbart ikke kommet til skade, siger Palle Olesen.

I Viborg er en bus også kørt galt. En fodgænger kom lettere til skade, da en bus på de glatte veje påkørte personen i fodgængerfeltet i et kryds, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Viborg Stifts Folkeblad.

Midt- og Vestjyllands Politi beder på Twitter bilisterne om at køre forsigtigt, da det er glat og sner.

Til Ekstra Bladet siger vagtchef Jesper Brøndum, at politiet allerede har fået meldinger om "en del glatføreuheld her til morgen".

I Højslev ved Skive ramte en lastbil en personbil, der blev skubbet af vejen. De involverede slap uskadt fra hændelsen.

Sneen havde endnu ikke nået det sydlige Jylland tidligt onsdag morgen, men Sydjyllands Politi advarer alligevel om vejret.

- Selv om sneen ikke har nået Syd- og Sønderjylland, så giv dig selv lidt ekstra tid i morgentrafikken. Det kan være glat, og regnen sænker dit udsyn, skrev politiet klokken 07.

Også vinden giver onsdag formiddag anledning til at være forsigtig på vejene.

På Storebæltsbroen blæser det så meget, at vindfølsomme køretøjer ikke må passere broen. Det ventes at fortsætte indtil middagstid, oplyser Vejdirektoratet.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.175