23948sdkhjf

Aalborg er klar med et nyt setup for containerterminalen

Fremtiden for Grønlandstrafikken efter basishavnsaftalens ophør pr. 31. december 2022 har længe været uvis. Royal Arctic Line og Port of Aalborg har ligget i forhandlinger, siden Royal Arctic Line i 2016 meddelte, at de vil benytte Aarhus havn til alle containeraktiviteter fremadrettet.

- Nu er der kommet afklaring. Basishavnsaftalen udløber ved udgangen af 2022, og vi er i færd med at lægge planer for fremtiden, siger CEO Claus Holstein, Port of Aalborg.

- Vi vurderer, at der er et stort kundegrundlag og tilstrækkelig efterspørgsel til at drive en containerterminal i Aalborg – dog i et nyt setup, fortsætter havnedirektøren.

- Vores nye containerterminal skal være et regionalt knudepunkt, der kan betjene nordjyske virksomheder uanset hvor i Danmark eller verden, de vil gøre handel.

- Vi vil naturligvis fortsat støtte de kunder, der ønsker at benytte Aalborg i deres logistikløsninger i handlen med Grønland og Nordatlanten. En vigtig del af driften af den nye terminal er derfor at se på, hvordan vi kan lave de bedste logistikløsninger og det bedste produkt til de nordjyske virksomheder, der handler med Grønland og Nordatlanten.

- Fremover vil nøglebegreber som konkurrence, vækst, fleksibilitet og kundetilpassede være kendetegnende for den måde, hvorpå vores kunder betjenes.

Nyt potentiale
Blandt andet har Port of Aalborg de senere år udvidet infrastrukturen omkring containerterminalen betragteligt. Jernbanefaciliteterne er blevet udbygget over flere etaper, den første kajudvidelse i 30 år er i gang, og en kæmpe udvidelse af Nordjysk Transportcenter på 150.000 kvadratmeter er på trapperne.

- Vi er overbeviste om, at vi med ændret fokus og udvikling af containerterminalens drift kan være med til at skabe udviklingsmuligheder for virksomhederne i Aalborg og i resten af Nordjylland, siger Claus Holstein.

- Hos Port of Aalborg vil 2022 blive præget af udvikling af det nye setup, så man om godt et år er klar til at tage hul på fremtiden for og den fortsatte samhandel med både danske og nordatlantiske virksomheder, når basishavnsaftalen ophører, slutter havnedirektøren.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.268