23948sdkhjf

E-handel slår rekord: Danske varer er populære i Sverige

Postnords svenske E-barometer for tredje kvartal 2021 viser blandt andet, at e-handelen er steget med 11 procent i løbet af tredje kvartal i Sverige – hvor den svenske handel fra Danmark stiger kraftigt.

E-barometeret viser, at Danmark er steget i popularitet blandt de lande, svenskerne gerne vil julehandle fra i år.

Andre stærke tendenser ses i Danmark. Ifølge Dansk Erhverv havde Postnord en vækst i mængden af pakker på mere end 9 procent alene i Black Week sammenlignet med sidste års rekordår, og ifølge prognoserne vil Postnord slå endnu en rekord i forbindelse med julehandelen.

Større krav til logistikken
Den stigende e-handel stiller større krav til netbutikkerne og deres leverandører om effektive og bæredygtige leverancer.

- Når en stor del af årets julehandel forventes at foregå online igen i år, skal netbutikkerne være sikre på, at de kan håndtere den øgede efterspørgsel, siger nordisk salgschef hos flådestyringsvirksomheden Descartes, Lars Persson i en kommentar til e-barometeret.

- Kunderne skal have deres pakker på rette tid og sted. Netbutikkerne og deres samarbejdspartnere må gennemgå deres logistikløsninger, deres ruteplanløsninger og tilpasse dem efter kundernes adfærdsmønstre.

Strategiske beslutninger
- For at kunne træffe beslutninger inden for strategisk ruteplanlægning, transportoptimering og toldhåndtering er det nødvendigt med fuld synlighed i hele forsyningskæden. Man skal kunne planlægge, spore og følge op på hver eneste leverance; men skal også kunne styre og følge op på sine transportaftaler, sin servicekvalitet og sine transportfakturaer.

- Vi har udviklet systemer, som giver adgang til globale handelsdata, så det er hurtigt og nemt at oprette og sende import- og eksportmeddelelser. Det sikre, at netbutikkerne kan overholde de krav og sanktioner, der pålægges af forskellige stater og myndigheder.

- Virksomhederne skal sikre sig, at deres chauffører har den nødvendige støtte. Det kan gøre en forskel i hele forsyningskæden, slutter Lars Persson.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.345