23948sdkhjf

Mærsk er ikke længere verdens største container-rederi

Længe har danske Mærsk kunnet sole sig i toppen over verdens største containerrederier. Men nu er der sket et tronskifte.

Ifølge Alphaliner, der dækker udviklingen i shippingbranchen, er Mærsk gået fra en førsteplads til en andenplads som det største containerrederi.

Ny på førstepladsen er i stedet Mediterranean Shipping Company (MSC).

Det er dog ikke meget, der adskiller de to rederier. Det er således mindre end et enkelt containerskib, der lige nu udgør forskellen på de to rederiers flåder.

Opgørelsen fra Alphaliner fortæller, hvor stor en flåde de enkelte rederier har. Det inkluderer både egne såvel som lejede skibe.

At Mærsk nu - i hvert fald for en stund - er overgået af MSC, kommer nok ikke til det store for det danske rederi. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, hvor han blandt andet følger shippingbranchen.

- Mærsk har været det største containerrederi i verden i flere årtier, så det er lidt af en milepæl i historien omkring søfart, at Mærsk nu ikke længere er den største og har titlen som kongen på havet.

- Det er dog nok mere begrænset, hvad det får af praktisk betydning. Det kommer nok mere til at handle om at have retten til at prale med at være det største rederi, siger Mikkel Emil Jensen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156