23948sdkhjf

DI Transport : Klimaet vinder ved at give plads til større lastbiler

Der er store klimagevinster ved at øge vægt og dimensioner på lastbiler, så de kan transportere mere gods. Samtidig kan man også gøre det mere attraktivt at anvende elektriske arbejdsredskaber og give plads til ekstra tilladt vægt til alternative drivmidler som for eksempel el, brint eller biogas, så det ikke går ud over lastbilens lasteevne.

Det konkluderer en rapport fra Cowi. Arbejdet med analysen og rapporten blev sat i gang i forlængelse af den grønne trafikaftale fra 2020.

- Analysen viser, at der er store gevinster både samfundsøkonomisk og klimamæssigt ved at øge vægten og længden på lastbilerne, siger seniorchefkonsulent Rune Noack fra DI Transport. Derfor er det vores klare anbefaling hurtigst muligt at få gennemført forslagene

De billigste løsninger
- Sammenlignet med andre klimainitiativer, er det her i den allerbilligste kategori, og derfor bør de være blandt de første klimainitiativer på transportområdet, som skal gennemføres frem for at vælge dyrere løsninger, siger Rune Noack.

DI Transport har været med i den følgegruppe, der har været nedsat og har leveret en række af de forslag, der er regnet på. Forslagene i rapporten skal nu behandles politisk.

- Der er tale om helt konkrete forslag, som er kommet ind fra transportvirksomhederne. Det er dem selv, der har peget på, hvordan de enkelt og fornuftigt kan reducere CO2-udledningen. Det fortjener at blive gennemført, siger Rune Noack.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.128