23948sdkhjf

Rekordmange lastbiler kørte over Storebælt i 2021

Hjulene har rullet på fuld kraft i vejtransporten i 2021. Næsten 1,7 mio. lastbiler krydsede Storebæltsbroen i 2021. Det er et historisk højt niveau og en vækst på cirka ni procent i forhold til året før.

Ser man isoleret på december 2021 passerede lidt over 141.000 lastbiler Storebæltsbroen. Det var et lille fald i forhold til november, hvor ca. 142.700 kørte over broen.

Det præcise tal for lastbiler over Storebælt i 2021 sluttede på 1.655.475  mod 1.516.727 lastbiler i 2020.

Statistikken viser, at der været konstant vækst i antallet af lastbiler over Storebælt siden finanskrisen.

Ekstremt travlt
- Tallene viser for det første, at der er ekstremt travlt i branchen i øjeblikket, siger branchedirektør i Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg.

- Der er ikke noget at sige til, at manglen på chauffører er høj. Det er samtidig et udfordrende marked at agere i for virksomhederne, der stadig kæmper med globale logistikkæder i ubalance.

- Dernæst er det et vidnesbyrd om, at vejtransporten spiller en afgørende rolle for vores eksport og import. Helt generelt er vejtransporten vigtig i vores dagligdag, når varerne skal flyttes frem og tilbage mellem landsdelene.

Bidrager med vækst
- Den danske vejgodsbranche bidrager med vækst og arbejdspladser i vores samfund. Den er grundlaget for vores værdifulde velfærd. BNP-bidraget er på cirka 80 milliarder kroner, hvilket svarer til 3,5 procent af det danske Bruttonationalprodukt – BNP, siger Jesper Kronborg, som også fortæller, at der er cirka 91.000 beskæftigede i vejgodsbranchen.   

- Vi ser fortsat ind i en vækst i lastbiltransporten, og derfor var et af årets højdepunkter vedtagelsen af en langsigtet infrastrukturplan, der indeholder mange vejprojekter, der vil kunne afhjælpe trængslen, slutter direktøren.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141