23948sdkhjf

EU-vejpakke træder i kraft på onsdag - uden klare retningslinjer

Færdselsstyrelsen kan ikke give klare retningslinjer til branchen om, hvordan de nye regler om udstationering skal følges

Vejpakkens nye udstationeringsregler træder i kraft allerede på onsdag den 2. februar; men de første tre måneder vil Færdselsstyrelsens kontrol udelukkende være vejledende. Der vil ikke blive givet bøder.

Det skyldes, at adgangen til det nye IMI-register, hvor vognmændene skal registrere udstationeringsperioderne, har været meget begrænset. Det har også betydet, at Færdselsstyrelsen ikke har kunnet vejlede branchen og vognmændene om reglerne.

I den situation har Færdselsstyrelsen fundet det bedst at lægge ud med en vejledende kontrol til og med den 30. april 2022.

Tilfreds, men også frustreret
Færdselsstyrelsens beslutning om en mild ”overgangsordning” modtages i branchen både med tilfredshed og frustration.

- I den nuværende situation er det eneste rigtige, at myndighederne vælger en vejledende tilgang til de nye regler, frem for at sanktionere, siger Carina Christensen, adm. dir. i ITD.

- Men i virkeligheden burde Færdselsstyrelsen have meldt beslutningen ud langt tidligere end nu. Problemerne med IMI-registret er ikke nye for hverken Færdselsstyrelsen eller branchen. Usikkerheden om reglerne har medført store frustrationer i branchen.

Den vejledende kontrol betyder i praksis, at udenlandske virksomheder, der udstationerer sine chauffører i Danmark, ikke vil blive pålagt straf for overtrædelse af registreringspligten i IMI og for af ikke at aflønne chaufførerne efter dansk minimumstimesats, men i stedet blive vejledt i det kommende regelsæt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
DSV udvider i USA
Schenker omorganiserer sig i Norden
Nye digitale løsninger i Dansk Auto Logik
Stigende modstand mod km-afgiften
Dansk lastbil-film får priser
Vognmand med 13 specialer - og der er plads til flere
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.332