23948sdkhjf

EIB finansierer grønne tog i Danmark

DSB har fået over 3,7 mia. kroner i finansiering fra Den Europæiske Investeringsbank 

DSB har indgået en låneaftale på 500 mio. EUR, der løber over 25 år, med Den Europæiske Investeringsbank til køb af nye tog. Selskabet vil anskaffe 100 nye el-drevne togsæt, som erstatter forældede dieseldrevne tog (IC3- og IC4-modeller). 

Med moderniseringen af togflåden vil DSB kunne imødekomme den forventede fremtidige vækst i passagertrafikken og udskifte ældre togsæt. Samtidig kan fremtidige krav til en udvidet, mere pålidelig togdrift af bedre kvalitet imødekommes.

Fordi låneaftalen erstatter dieseldrevne tog med el-drevne, kommer den ind under DSB's miljøpolitik og selskabets strategiprogram "fremtidens tog", som skal fremtidssikre jernbanetrafikken i Danmark. 

Togene skal primært anvendes på det danske hovednet, der forbinder Jylland og Københavnsområdet, men en del af det rullende materiel vil også betjene Sjællandsområdet.

Den Europæiske Investeringsbank (EIB), som ejes af medlemsstaterne, varetager Den Europæiske Unions langfristede långivning. Den stiller langfristet finansiering til rådighed til sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål. I 2021 ydede Banken over 689 millioner EUR i lån til danske projekter inden for forskellige sektorer, bl.a. servicesektoren, innovativ industri og små og mellemstore virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125