23948sdkhjf

Renault vil bygge en billig el-lastbil

Renault og Frankrigs største logistikfirma, Geodis, vil udvikle ny el-lastbil sammen

Renault Trucks og den franske logistikgigant, Geodis, går sammen for at designe en elektrisk tung lastbil, der opfylder kravene til godstransport i bymidten.

De vil ganske enkelt kombinere deres industri-, logistik- og ingeniørmæssige ekspertiser for at udvikle en splinterny 16 ton elektrisk bylastbil, der prismæssigt kan sammenlignes med et dieselkøretøj, når man måler på Total Cost of Ownership (TCO).

Netop prisen er en forudsætning for en udbredt anvendelse af lastbiler med alternative drivliner.

- Den miljømæssige situation kombineret med væksten i e-handel og implementeringen af lav-emissionszoner i de større byer betyder, at vi omgående er nødt til at arbejde for en markant reduktion og afvikling af CO2-udledninger, siger Marie-Christine Lombard, der er administrerende direktør for Geodis.

- Derfor har vi indgået dette partnerskab med Renault Trucks. Vi ønsker hurtigt at give konkrete løsninger på bæredygtig logistik i byerne.

Bruno Blin, præsident for Renault Trucks, glæder sig over, at lastbilers image er ved at ændre sig.

- Endelig bliver lastbiler opfattet som et uundværligt værktøj, siger han.

- Formålet med Geodis/Renault-projektet er at designe en lastbil, der tilpasses miljøet i de inderste bykerner. Denne nye lastbil vil blive designet både med fokus på chaufførens arbejdskomfort, men også med fokus på sikkerhed for beboere i byerne.

Oxygen - en lastbil tilpasset bymiljøer
Projektet, som har fået navnet ”Oxygen,” skal gøre det muligt at integrere alle krav og funktioner til leverancer i bymidten i en enkelt lastbil. Det betyder blandt andet:

  • eliminering af gener såsom forurening og støj
  • forbedring af aktiv og passiv sikkerhed for bedre at kunne styre sameksistens med alle andre trafikanter inklusiv fodgængere og cyklister.

Prototypen er planlagt til levering i slutningen af 2022. Den vil blive produceret på Renault Trucks' anlæg i Blainville-sur-Orne, Frankrig, som har haft elektriske lastbiler i serieproduktion siden 2020.

Lastbilen vil blive testet i Paris i 2023. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094