23948sdkhjf

Fra Esbjerg til Ukraine med 33 paller hospitalsudstyr

I sidste uge var Peter Kristiansen fra Esbjerg Gods på en 1600 kilometer lang tur til det sydlige Polen – og hjem igen. Hans lastbil var lastet med 33 paller med operationsmasker, kitler og handsker til tre hospitaler i den ukrainske by Lviv.

Indholdet i lastbilen var indsamlet af et lægepar og doneret af en række virksomheder og private. Og Peter Kristiansen kørte turen til grænsen mellem Polen og Ukraine uden beregning.

- Jeg føler med de stakkels mennesker. Hvis det er det, jeg kan bidrage med, så gør jeg gerne det, siger Peter Kristiansen.

Til daglig arbejder Peter Kristiansen som controller hos Esbjerg Gods. Det er en virksomhed med 80 biler, som primært kører med stykgods i Danmark; men denne gang er det hospitalsudstyr til Ukraine.

Turen tog fire dage – fra onsdag og hjemme igen søndag.

Flinke og effektive
Peter Kristiansen er imponeret over det, der mødte ham ved grænsen til Ukraine. Hospitalsudstyret blev afleveret hos et lille fragtfirma, og inden han forlod stedet halvanden time senere, var en del af det på vej over grænsen.

- Det hele foregik i ro og mag. Folk var flinke og effektive. Jeg har meget stor ros til polakkerne, siger han.

Peter Kristiansen havde på forhånd tænkt en del over, om han ville havne i en krigszone, hvor alt var kaos. Men han oplevede, at kvinder og børn gik stille over grænsen. Der blev de mødt af frivillige polakker, som serverede mad for dem, og de blev hurtigt sendt videre med busser. Livet i den lille grænseby foregik helt som normalt.

- Det var en rigtig god oplevelse, og det var effektiv nødhjælp, vi leverede. Der gik ikke lang tid, fra lægeparret havde indsamlet hospitalsudstyret, til det var i brug på hospitalerne i Lviv, siger han.

Mange vil gerne hjælpe
En del vognmænd har i de seneste uger kørt tøj, udstyr og anden hjælp til Ukraine. Andre virksomheder som Vognmandsfirmaet Bendt Søndergaard fra Vrå har indlogeret 30 ukrainske flygtninge.

- Vi er alle chokerede over, at en voldsom krig udspiller sig i vores nærområde. Det er godt at se, at så mange hjælper, hvor de kan, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Peter Kristiansen fra Esbjerg Gods anslår, at turen til Ukraine har kostet virksomheden  15-20.000 kroner i brændstof og motorvejsafgifter. Dertil kommer, at han selv og en anden chauffør har brugt fire døgn på turen ud og hjem.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125