23948sdkhjf

NTG's største opkøb: Halv milliard for amerikansk speditør

NTG Nordic Transport Group har underskrevet en aftale om at erhverve 100 procent af aktierne i det amerikanske Aries Global Logistics, Inc. (AGL).

AGL er en international luft- og søfragtspeditør med hovedkvarter i New York med otte kontorer i nogle af de største logistikhubs i USA. Ud over luft- og søfragttjenester tilbyder AGL en række værdiskabende tjenester, herunder intern toldmæglervirksomhed og tredjeparts indenlandsk transport og lagerløsninger.

AGL omsætter for cirka 285 mio. dollars (1,9 mia. danske kroner) om året og havde et overskud (EBIT) på 15 mio. dollars i det seneste regnskabsår. Det svarer til 100 millioner kroner. Virksomheden har cirka 185 ansatte.

Fordobler omsætningen
For NTG markerer købet af AGL et væsentligt ”næste skridt” i udviklingen af ​​Air & Ocean-divisionen. NTG nærmest fordobler omsætningen og volumen i sin Air & Ocean-division.

Ifølge Søren Holck Pape, adm. direktør for Air & Ocean-divisionen hos NTG ligner AGLs virksomhedskultur, decentraliserede set-up og virksomhedsværdier ligner NTGs.

- Opkøbet vil støtte begge virksomheder i at accelerere væksten både i USA og i udlandet.

Sikre stabiliteten
Frank D'Ambra, grundlægger og administrerende direktør for AGL, siger, at AGL og NTG er et godt match.

- Det er der flere grunde til; men vigtigst af alt er det på grund af de værdier, vi deler.

- Det har været altafgørende for os at sikre stabiliteten og kontinuiteten i virksomheden for vores kunder, partnere og medarbejdere.

- Selvom NTG bliver den nye ejer af AGL, vil jeg fortsætte i min nuværende rolle og støtte udviklingen af ​​aktiviteterne i USA. Vi skal udnytte omfanget af NTG geografiske dækning til at udvide vores tilbud og forretning endnu mere.

En halv milliard kroner
NTG vil erhverve 100 procent af aktierne i AGL for 70 mio. dollars (468 mio. kr.). Dertil kommer såkaldte earn out-betalinger på op til 6,7 mio. og 28,3 mio. dollars betinget af resultaterne af AGL og NTGs eksisterende amerikanske datterselskaber i henholdsvis 2022 og 2023. Et vedvarende niveau af økonomisk præstation vil resultere i maksimale earn-out-betalinger.

Gennemførelse af transaktionen er ikke betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, dog gælder visse andre betingelser vedrørende driftstilladelser. Gennemførelse af transaktionen forventes senest juni 2022.

NTG forventer at opnå årlige synergier i størrelsesordenen 2,5-3,5 millioner dollars, når AGL er blevet fuldt integreret. Afslutning af integration forventes i 1. halvår 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08