23948sdkhjf

MAN hårdt ramt: Må stoppe produktionen i flere uger

Massive begrænsninger i MANs lastbilsproduktion på grund af krigen i Ukraine

Krigen i Ukraine fører til massive forsyningshuller i produktionen af ledningsnet til lastbiler hos MAN Truck & Bus. Det har betyder, at MAN-fabrikkerne i München og Krakow har været lukket ned siden den 14. marts. Desuden har der været betydelige stop i produktionen på fabrikkerne i Nürnberg, Salzgitter og Wittlich.

Underleverandører af ledningsnet til lastbiler kan ikke producere på de ukrainske fabrikker eller kan kun producere i meget begrænset omfang. Derfor forventer MAN et stop i lastbilproduktionen i flere uger og en massiv reduktion i produktionen i andet kvartal.

MANs busproduktion er ikke væsentligt påvirket.

Kopierer ukrainsk arbejdsmetode
- På grund af den dramatiske situation har vi taget foranstaltninger til at håndtere situationen, siger  Alexander Vlaskamp, adm. koncerndirektør for MAN Truck & Bus.

- Umiddelbart efter krigsudbruddet begyndte vi at kopiere de ukrainske produktionsmetoder af ledningsnet til lastbiler; men det tager flere måneder at reetablere.

- Derudover har vi besluttet helt at stoppe ikke-forretningskritiske aktiviteter og indføre et ansættelsesstop.

11.000 medarbejdere på korttidsarbejde
- Korttidsarbejde er blevet forlænget for fabrikkerne i München, Nürnberg, Salzgitter og Wittlich. Det kommer også til at omfatte administrationen.

- I alt vil op mod 11.000 MAN-ansatte i Tyskland gå på korttidsarbejde, og direktionen vil i solidaritet også gå markant ned i løn i de næste tre måneder.

Der vil også blive indført landespecifikke tiltag for MAN-ansatte uden for Tyskland.

Da selskabet, på grund af den aktuelle udvikling, ikke er i stand til at overholde alle sine aftalte leveringsfrister, vil MAN tilbyde sine kunder en ordreannullering. Samtidig får kunderne mulighed for at afgive en ordre på nye betingelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189