23948sdkhjf

Region dropper udbud i 11. time og vil selv køre med blodprøver

Region Sjælland vil fremover selv stå for at køre blodprøver fra praktiserende- og speciallæger til sygehusenes laboratorier.

Tidligere har opgaven været sendt i udbud og varetaget af private, men Regionsrådet har vedtaget at hjemtage opgaven efter udfordringer med leveringssikkerhed og udbetaling af ordentlig løn. 

- Vi har desværre oplevet, at vores tre leverandører de sidste fem år enten ikke har været driftsikre nok eller ikke har levet op til kontrakten eller vores social- og arbejdsklausuler i form af udbetaling af løn på overenskomstlignende vilkår. Det tager vi nu konsekvensen af, siger Susanne Lundvald, formand for Det nære sundhedsudvalg i Region Sjælland.

Region Sjælland stod foran at skulle afgøre et udbud med opgaven igen, men på grund erfaringerne med tidligere leverandører og deres vanskeligheder med at overholde de aftalte vilkår, besluttede regionen i stedet at se på mulighederne for selv at løse opgaven.

 Vasketøj, materiel og blodprøver

Det er Region Sjællands afdeling for Indkøb, Logistik og Produktion, der nu står for opgaven med at transportere blodprøverne og depotvarer til og fra lægerne. Fremover bliver det en del af regionens samlede transportopgaver, som blandt andet tæller kørsel af forskelligt materiel til de praktiserende læger og kørsel af vasketøj til og fra sygehusene.

- Der skal leves op til de aftalte vilkår, og når erfaringerne viser, at det ikke kan lade sig gøre, så må vi tage ansvar. Det gør vi med denne løsning, samtidig med at vi sikrer høj leveringssikkerhed og bedre udnyttelse af køretøjerne. I de tidsrum, hvor der ikke skal køres prøver fra de praktiserende læger og speciallæger, kan vi bruge køretøjerne til andre opgaver, så vi udnytter ressourcerne bedst muligt, siger Susanne Lundvald.

Beslutningen om at hjemtage opgaven er besluttet af Regionsrådet, hvor et flertal bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte for. Venstre, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige stemte imod.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11