23948sdkhjf

Scania har anket dom om kartel-anklage

Scania anker EU-domstolens afgørelse om påstået overtrædelse af EU's konkurrenceregler

I en dom tidligere på året fandt EU-Domstolen, at EU-Kommissionen havde ret i at dømme Scania for brud på EU's konkurrencelovgivning. Scania har nu anket dommen til EU-Domstolen.

Sagen stammer fra 2017, hvor Europa-Kommissionen besluttede, at Scania skulle betale en bøde på mere end 880 millioner euro for angiveligt at have deltaget i upassende udveksling af information og koordinering med andre europæiske lastbilproducenter vedrørende prissætning og indførelse af emissionsteknologier i perioden 1997- 2011 .

Scania appellerede allerede dengang Kommissionens beslutning; men den 2. februar 2022 afsagde EU-Domstolen en dom, der bekræftede Europa-Kommissionens konklusioner i sin helhed og stadfæstede bøden fastsat af Europa-Kommissionen.

Scania er stadig imod de konklusioner, som Europa-Kommissionen – og nu også EU-Domstolen – er kommet frem til.

Den svenske lastbilproducent fastholder, at de ikke har indgået nogen paneuropæiske aftaler med andre producenter vedrørende prissætning eller koordineret eventuelle forsinkede introduktioner af nye motorer.

Scania har derfor den 8. april 2022 anket EU-Domstolens kendelse til EU-Domstolen som sidste instans.

- Lige siden starten af sagen har vi haft en helt anden opfattelse af sagen, siger Erik Bratthall, der er pressechef i Scania.

- Vi mener, at vi ikke er skyldige i det, vi er blevet anklaget for. Vi deler ikke konklusionen, og derfor anker vi. Vi håber, at der bliver lyttet til vores synspunkter.

Det er uvist, hvor lang tid Scanias ankesag vil tage; men Erik Bratthall mener, at det godt kan tage lang tid.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.938