23948sdkhjf

Autohjælp har fået sin egen uddannelse

To skoler er godkendt til erhvervsuddannelsen inden for autohjælp

Børne- og Undervisningsministeren har godkendt to erhvervsskoler til at udbyde erhvervsuddannelsen inden for autohjælp. Det er Rybners i Esbjerg og EUC Nordvest i Thisted.

Rybners er godkendt til at udbyde grundforløb 2 og hovedforløb, mens EUC Nordvest er godkendt til at udbyde grundforløb 2.

Uddannelsesbekendtgørelsen er lige blevet udstedt og træder i kraft den 1. august 2022. Det betyder, at de to skoler kan optage elever på grundforløb 2 fra 1. august 2022.

En ”ny” uddannelse
- Autohjælp er egentlig ikke en ny uddannelse. Den har frem til 2018 været en del af den forhenværende redder-uddannelse; men siden oprettelse af ambulance-behandler som selvstændig uddannelse i 2019 har autohjælpsområdet ikke været omfattet af en erhvervsuddannelse, forklarer sekretariatschef Mogens Ellegaard-Cramer fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

- Derfor glæder branchen sig til igen at tage lærlinge ind til oplæring. Det betyder også, at branchen kan tilbyde nuværende medarbejdere at blive faglærte.

- Uddannelsen er helt opdateret i forhold til arbejdsopgaverne med de nye teknologier inden for el-drift, hybriddrift, gas- og brintdrift.

Giver adgang til andre uddannelser
Færdiggørelse af grundforløbet til autohjælp giver ret til at skrive uddannelsesaftale og starte på hovedforløb inden for seks andre af TURs erhvervsuddannelser:
* Havn og terminal,
* Kranfører,
* Lager og terminal,
* Lufthavn,
* Togklargøring
* Vejgodstransport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109