23948sdkhjf

Efter seks ugers stilstand: MAN producerer lastbiler igen

Situationen er fortsat sårbar på grund af fortsat usikkerhed om udviklingen i Ukraine  

MAN genstarter lastbilproduktionen i denne uge. Produktionen har stået stille på MANs lastbilfabrikker i München og Krakow siden midten af marts. Krigen i Ukraine har skabt mangel på ledningsnet til lastbilerne. Dem har MAN fået fremstillet på tre fabrikker i Ukraine.

De ukrainske fabrikker er i øjeblikket i stand til at producere og levere igen om end på et lavt niveau. Derudover er MAN i gang med at duplikere produktionen af ledningsnet i andre lande.

- I første omgang vil vi dog have markant færre varianter i vores sortiment og vil - med en høj grad af usikkerhed - skrue op trin for trin, fortæller MANs CEO, Alexander Vlaskamp, som dog glæder sig over genstarten af lastproduktionen.

- Det er et rigtig godt signal for vores arbejdsstyrke og vores kunder, siger han.

- Der er dog ingen grund til eufori endnu. Vi vil kun nærme os vores sædvanlige produktionsniveau trin for trin. Produktionen er fortsat behæftet med stor usikkerhed.

- Hvis krigen flytter sig til det vestlige Ukraine igen, kan vi blive konfronteret med en fornyet stilstand. Fleksibilitet er og bliver dagens orden, ligesom streng omkostningsdisciplin.

MAN følger systematisk sit omstruktureringsprogram i forbindelse med virksomhedens transformation. På grund af det reducerede produktionsprogram vil selskabet fortsat skulle have korttidsarbejde på sine tyske fabrikker.

 

Billedtekst:

Genstarten i München blev overværet af den bayerske premierminister Dr. Markus Söder tidligt mandag morgen.

Læs mere om: man
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25