23948sdkhjf

Kvinder fravælger kørelæreruddannelsen efter lovændring

Kørekort til lastbil med hænger har været lovpligtigt for at blive optaget på kørelæreruddannelsen siden 2014

Danmarks største køreskole, Lisbeths Køreskole, oplever stor efterspørgsel på kvindelige kørelærere, men kørelæreruddannelsens optagelseskrav om lastbilkørekort afholder mange kvinder fra faget.

Kun to ud af 100 lastbiler på de danske veje føres ifølge Transportens Udviklingsfond af en kvinde, og det afspejles i kørelærerfaget. Kørekort til lastbil med hænger har nemlig været lovpligtigt for at blive optaget på kørelæreruddannelsen siden 2014, og siden da er antallet af kvindelige ansøgere til uddannelsen faldet markant.

- Jeg får opkald fra mange kvinder, der gerne vil være kørelærer, men som ikke ønsker at tage lastbilkørekort, fortæller Lisbeth Jensen, der står bag Lisbeths Køreskole og kørelæreruddannelsen Kørelærer.nu.

- De er nervøse ved tanken om at skulle manøvrere en stor lastbil.

- Det er ærgerligt og problematisk både for kvinderne og for de mange elever, som ønsker en kvindelig kørelærer, siger Lisbeth Jensen.

Kvindelige kørelærere er efterspurgte
Ifølge Lisbeth Jensen er kvindelige kørelærere meget efterspurgte særligt blandt køreskoleelever af samme køn.

- At tage kørekort er en ny og for mange usikker situation, og for de kvindelige elever handler det ofte om, at de følger sig tryggere ved en underviser af samme køn – præcis ligesom mange foretrækker en læge af samme køn, fortæller Lisbeth Jensen.

- Vi skal have fjernet optagelseskravet om kørekort til lastbil, så flere kvinder vil søge ind på kørelæreruddannelsen.

Hun foreslår simulatorundervisning som en løsning til at afhjælpe manglen på kvinder i faget.

- Undervisning med lastbilsimulator vil kunne give eleverne den nødvendige baggrundsviden om blandt andet lastbilens blinde vinkler, og hvor meget udsyn lastbilchaufføren har, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156