23948sdkhjf

Patrick vandt DM i SKILLS for lastbilmekanikere

Patrick Larsen fra Vallensbæk kan nu kalde sig Danmarks bedste lastbilmekaniker

Efter tre intense konkurrencedage i sidste uge kulminerede dette års DM i SKILLS lørdag med kåringen af danmarksmestre i 49 erhvervsuddannelser.

Patrick kan nu kalde sig Danmarks bedste lastvognsmekaniker. Han er i lære hos Scania Ishøj og går i skole på TEC i Hvidovre.

- Det er fantastisk at have vundet. Jeg er meget glad, sagde Patrick efter afgørelsen.

- Jeg havde egentlig ikke troet på det, fordi der var fem andre, der var pænt gode, for ikke at sige supergode

Ros til skyerne 
Faglærer Christian Svane på TEC roser Patrick til skyerne.

- Patrik er systematisk i sin fremgangsmåde. Han er god til at planlægge opgaverne, og han arbejder han hårdt.

Allerede i denne uge skal Patrick til svendeprøve. Han er færdigudlært og får sit svendebrev som lastvognmekaniker til september.

To statsministre talte
Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en videohilsen til deltagerne, hvor hun understregede deres betydning for det danske samfund.

- Det I kan, er helt afgørende for Danmark. Vi har brug jer – vi har brug for mange flere unge, der gør som jer, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen var også tilstede på SKILLS – men i fysisk form. Han overrakte trofæer til vinderne og hyldede deltagerne for deres indsats.

- I dag hilser jeg på stjernerne. I er ungdommens stjerner. I er stjerner i jeres eget liv. I er rollemodeller for alle de unge, der er i tvivl. Når de ser jer folde jer ud, tænker de: ”Sådan vil jeg også være, sådan vil jeg også gøre”, sagde Poul Nyrup Rasmussen.

DM i SKILLS er Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser. De holdes en gang årligt, og i år var der flere end 300 deltagere fra 49 fag og op mod 70.000 besøgende.

Næste DM i SKILLS holdes i Fredericia i 2023.

SKILLS holdes også på europæisk niveau med EuroSKILLS og på verdensniveau med WorldSKILLS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094