23948sdkhjf

SAWO holder fest i tre dage

Det kommer ikke til at gå stille af sig, når Nordens største opbyggervirksomhed, SAWO, kan fejre 60-års jubilæum denne weekend.

Allerede i dag fredag den 6. maj åbnes jubilæets første dag med en stor udstilling af alle SAWOs produkter lige fra kraner og hejs til tippelad, påhængsvogne og medbringertrucks.

Ifølge SAWOs arbejdende bestyrelsesformand, Ivan Chrost, vil man udstille lige så mange produkter som på en Herning-messe.

- Vi udstiller både indendørs og udenfor. Vi fylder alle vores arealer med køretøjer og produkter. Der vil blive udstillet på alle vores ledige hjørner, siger Ivan Chrost.

Han er også blevet lovet, at Hiabs nyeste kran, IQ 1188, vil være klar, så den kan vises i Sørup, hvor SAWOs jubilæum fejres.

- Det er den største kran, som Hiab nogensinde har fremstillet.

Danmarks bedste kranfører

SAWO vil også holde en kran-konkurrence som den, der er blevet holdt på Vestfyn Trækker og Transportmessen i Herning.

- Vi vil finde Danmarks bedste kranfører. Vedkommende kommer med til verdensmesterskaberne, World Crane Championship, som finder sted ved IAA-transportmessen i Hannover til september, fortæller SAWOs marketingkoordinator Vivian K. Knudsen.

- Verdensmesteren vinder en rejsecheck på 5.000 euro og 20.000 euro til brug ved køb af næste Hiab-kran. Derudover er der en rejsecheck på henholdsvis 3.000 og 2.000 euro til anden- og tredjepladsen.

Ved konkurrencen vil kranførerne skulle flytte vanddunke gennem en forhindringsbane, hvor der både konkurreres på tid og præcision.

I den danske finale hos SAWO er der præmier til de tre hurtigste kranførere på henholdsvis 5.000, 3.000 og 2.000 kroner.

Tre dage med fest og farver

Jubilæet holdes over tre dage: Fra fredag den 6. til søndag den 8. maj. Om fredagen og lørdagen inviteres kunder, leverandører og medarbejdere.

- Fredag og lørdag bliver store dage med de vigtigste kunder og leverandører. Blandt andet vil Hiabs præsident, amerikaneren Scott Philips, komme på besøg ligesom SAWOs store kunder i vognmandsbranchen, fortæller Ivan Chrost.

Om lørdagen inviterer vi alle medarbejdere i hele landet, hvor de kan se udstillingen. Om aftenen vil der blive holdt medarbejderfest.

Søndag har SAWOs grundlægger, Flemming Christensen, hyret Cirkus Arena, hvor kunder, chauffører, medarbejdere og deres familier kan komme.

- Vi startede med 1.200 siddepladser men på grund af overvældende interesse har vi booket to forestillinger, så der i alt er udsendt 2.600 billetter - og alle pladser er optaget. Det bliver tre dage med fuld fart på.

Er Nordens største

Ivan Chrost kan selv se tilbage på 20 år i SAWO. Han startede den 1. januar 2002 og har været en stor drivkraft i den udvikling, som SAWO har været igennem siden. Han startede i øvrigt med at købe vognfabrikken Nopa i Stokkemarke, som faktisk tidligere havde tilhørt SAWO i 1980’erne.

I Ivans tid er det blevet købt intet mindre end 10 virksomheder, så SAWO i dag er Nordens største opbygger-virksomhed med 17 afdelinger i Danmark.

Ivan Chrost er i dag formand for bestyrelsen, hvorfra han fortsat styrer SAWOs udvikling med sikker hånd, naturligvis i samarbejde med Flemming Christensen.

Flemming Christensen grundlagde SAWO A/S den 1. maj 1962. Selv om han er over 84 år, har han stadig sin gang i virksomheden med ansvar for produktionen i Sørup.

Han startede SAWO som Hiab-importør - og det er virksomheden stadig. Siden er der kommet en lang række produkter til - og dem vil man kunne se udstillet ved jubilæet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.125