23948sdkhjf

Krandyst afgjort med marginaler

Johnny Jensen slog Tim Hansen i kampen om at blive Danmarks bedste kranfører

Det var marginaler, der afgjorde dysten mellem Danmarks to bedste kranførere – Johnny Jensen fra Gilleleje og Tim Hansen fra Karise. De to mødtes lørdag eftermiddag ved SAWO’s 60-års jubilæum, hvor den danske afdeling af Hiabs verdensmesterskab for kranførere, World Crane Championship, fandt sted.

De to kender udmærket hinanden. De har begge tidligere vundet titlen som Danmarks bedste kranfører – og de har begge tidligere vundet Hiabs verdensmesterskaber: Johnny i 2015 og Tim i 2016.

I lørdags blev det Johnny, der trak det længste strå i dysten mellem de to, da han lavede færrest fejl på banen, som var en tro kopi af den bane, som der skal dystes om ved WCC i Hannover til september.

Da det blæste ret kraftigt, blev vejret en udfordring, der skulle tages særligt hensyn til. Især en af forhindringerne var meget vindfølsom, nemlig da man skulle flytte en vanddunk mellem to paller, der stod på højkant.

Der blev naturligvis dystet på tid – og der blev givet strafpoints for hver ”fejl.” Der var masser af muligheder for at lave fejl: en palle kunne vælte, en forhindring blive berørt eller en vanddunk blev stillet på jorden før tid.

Der var tre forsøg til hver – det bedste resultat talte. Og da eftermiddagen var omme, havde Johnny gennemført banen på 2,29 minutter – og Tim på 2,42 minutter (inklusiv strafpoint for fejl).

Til allersidst – 10 minutter før konkurrencen blev afblæst - gik den garvede chauffør og kranfører, Karsten Knudsen fra Silkeborg, på banen – og efter to forsøg klarede han banen på 3,21 minutter – uden en eneste fejl. Det gav ham en flot fjerdeplads. Tidligere på dagen havde Jesper Markussen fra Holstebro klaret sig igennem på 2,44 minutter. Det var en sikker tredjeplads.

Top 4

  1. Johnny Jensen, Benny Rasmussen & Søn A/S, Gilleleje. 2:29:67
  2. Tim Hansen, vognmandsfirmaet Tim S. Hansen ApS, Karise. 2:42.89
  3. Jesper Markussen, entreprenørfirmaet Markussen ApS, Holstebro. 2:44:65
  4. Karsten Knudsen, Brædstrup Vognmandsforretning A/S, Horsens. 3:21:28
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188