23948sdkhjf

- Nu kan vi skift de helt store hjul

En kran beregnet til landbruget fungere nu som en hjulkran

Hos Super Dæk Service i Rødbyhavn endte man med at modificere en landbrugskran fra Hymaco og montere den på en traktor, der hjælper med lynhurtige hjulskift ude på byggepladsen ved Femern Bælt.

- Vi eksperimenterede med en landbrugskran fra Maskinfabrikken Hymaco og forskellige metalstænger, som skulle svejses på kranen til sidst, så den kunne bruges til at løfte de store, tunge entreprenørhjul ved af- og påmontering af dem, fortæller afdelingsleder ved Super Dæk Service i Rødbyhavn, Martin Lund.

- Til sidst fandt vi den rigtige løsning og fik godkendt kranen til at løfte op til 900 kilo. Med den kan vi uden problemer på- og afmontere de helt store, tunge hjul ude på byggepladsen.

Desuden har vi en kompressor og alt andet udstyr, vi skal bruge i en værktøjskasse foran på traktoren, fortæller Martin Lund om den specialbyggede løsning.

Kan altid komme frem

Traktoren har siden den blev taget i brug kørt over 300 timer og er blevet et uundværligt arbejdsredskab, som altid kan komme frem på byggepladsen, hvor strandsand og regnvejr hurtigt får en lastbil til at komme til kort.

- Vores lastbiler, som vi også kører med rundt om i landet som del af Super Dæk Services Breakdown Service, har ikke en chance herude. Men med traktoren kan vi derimod altid komme frem, og det kan ikke gå hurtigt nok for vores kunder, når uheldet er ude og man eksempelvis er punkteret og måske holder og blokerer for andre maskiner, siger Martin Lund og uddyber:

- Med vores placering lige ved byggeriet kan vi komme frem på få minutter og med vores traktor og hjemmebyggede kran kan vi nu uden problemer håndtere de store og tunge entreprenørhjul.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109