23948sdkhjf

Transportfirma: - Nu er vi CO2-neutrale på vores egne lokationer

Speditionsfirmaet ALPI, der har fem afdelinger i Danmark, er nu CO2-neutral på egne lokaliteter herjhemme, men vil opnå meget mere

Transport tegner sig for næsten 30 procent af EU's samlede CO2-emissioner. Derfor var man speditionsfirmaet ALPI ikke i tvivl, da man i 2020 påbegyndte arbejdet mod at blive en mere klimavenlig og bæredygtig virksomhed – projektet ALPI Go Green.

- Vi i transportbranchen er en stor del af klima-problemet. Derfor giver det  mening, hvis vi også bliver en stor del af løsningen, siger Mette E Thygesen, Brand Manager hos ALPI i Danmark.

- Derfor er det også med stolthed, at vi nu kan kalde os CO2-neutrale på vores egne fem lokaliteter i Danmark.

Grøn strøm

Det er blandt andet nået ved at implementere grøn strøm baseret på vedvarende energikilder som sol og vind på alle lokationer.

Virksomheden har også nedbragt varmeforbruget, taget el-trucks i brug på lokationerne og indført en række andre initiativer i hverdagen, som alle nedbringer CO2-aftrykket.

- Den rest af CO2-emission, som vi ikke har kunnet reducere, kompenserer vi i en række udvalgte og validerede kompenseringsprojekter.

- Projekterne er alle verificeret i ”The Gold Standard” eller ”Verified Carbon Standard.” Så der er sikkerhed for, at det faktisk er med til at gøre en forskel, oplyser Mette E Thygesen.

Komplekt opgave

- At reducere sit CO2-aftryk er meget komplekst, forklarer Mette E. Thygesen.

- Der er ingen genveje, og man er nødt til at arbejde i flere retninger på én gang. Der skal både arbejdes med de små ting i hverdagen som at affaldssortere, genbruge, mindske madspild og brug af oksekød og ost i kantinen, og der skan arbejdes med de større indsatser som ibrugtagning af LNG-lastbiler, grøn el og logistikoptimering.

- Alt er med til at flytte os i den rigtige retning, siger Mette E Thygesen og tilføjer, at man hos ALPI er fuld bevidst om, at en klimavenlig tilgang til at drive forretning er en forudsætning for fortsat at være en relevant samarbejdspartner.

Kampen for klimaet fortsætter

Selv om ALPI har nået én af sine målsætninger, fortsætter virksomheden arbejdet med at blive mere klimavenlig og bæredygtig. Man arbejder på en lang række forskellige parametre, både eksternt og internt - og med målsætninger, der strækker sig frem til 2025 og 2030.

- Vi vil mindske vores klimaaftryk generelt - ikke blot på egne lokationer, siger Mette E. Thygesen.

- Faktisk er vores målsætning at reducere emissionerne i hele vores værdikæde med 40 procent frem mod 2030 målt i forhold til 2020. Samtidig har vi også fokus på social bæredygtighed og trivsel.

Alle samarbejdspartnere må med

- For at kunne opnå disse mål, kræver det, at vores samarbejdspartnere også bidrager, fortsætter hun.

- Vores arbejde med den grønne omstilling har i den grad vist os, at det ikke er et stykke arbejde, man kan klare alene. Det er en global agenda, hvor vi alle må tage ansvar for vores del, siger hun og peger på, at man er nødt til at have modet til at gå i forskellige retninger og være med til at teste nye teknologier.

- Lige nu er der mange bud på hvilke brændstofstyper, transportbranchen skal satse på. Vi tror, at fremtiden vil byde på flere forskellige brændstofstyper som brint, el, gas, biodisel, HVO og så videre, siger hun og tilføjer, at selvom ALPI er stolte af at kunne kalde sig CO2-neutrale på egne lokationer, er der stadig lang vej igen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125