23948sdkhjf

Michael Svane siger ja til et svært job

Den tidligere direktør for DI Transport skal vende den folkelige stemning for en fast forbindelse over Kattegat

Det er ikke alle, der misunder Michael Svane hans nye hverv. Den tidligere branchedirektør i DI Transport har sagt ja til at blive formand for Kattegatkomitéen, og kaster sig dermed ind i den følelsesladede debat om en kommende fast forbindelse mellem Sjælland og Jylland via Samsø. Han skal forsøge at ændre den indædte modstand mod forbindelsen blandt en stor del af befolkningen.

Michael Svane afløser regionsrådsformand Anders Kühnau (S), som har været formand for Kattegatkomiéen de seneste tre år.

- Det er med glæde, at jeg giver stafetten videre til Michael Svane, siger Anders Kühnau i en kommentar. 

- Når nu forundersøgelsen bliver offentliggjort om forhåbentlig ikke så længe, går vi ind i en ny fase i arbejdet med forbindelsen. Derfor er det oplagt med et skifte nu, siger Anders Kühnau.

Han fortsætter i komitéens formandskab, der desuden udvides med branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.

Bred og nuancere debat

Michael Svane har siden 2019 været menigt medlem af formandskabet, og selv om han ønsker en bred debat om den kommende forbindelse mellem Sjælland og Jylland via Samsø, vil han fortsætte den linje, som Kattegatkomitéen hidtil har stået for.

- Jeg er en engageret fortaler for en fast Kattegatforbindelse, siger Michael Svane. Den bliver en vigtig del af Danmarks fremtidige infrastruktur, og den skal være med til at binde landet sammen på en helt ny måde.

- Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår. Vi har et meget vigtigt arbejde i den forbindelse, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for det.

- Jeg ser også frem til en god og ligefrem dialog med modstandere og skeptikere. Vi skal ikke haste en beslutning igennem, siger Michael Svane, som godt klar over, at der er mange, som er bekymrede for en fast forbindelse over Kattegat. Derfor opfordrer han alle parter til at lytte grundigt til hinanden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141