23948sdkhjf

Storordre på elektriske lastbiler

Scania skal levere 110 elektriske lastbiler til Einride

Einride, der tilbyder elektriske og autonome fragtløsninger, har bestilt 110 elektriske Scania-lastbiler, som skal leveres i løbet af andet halvår 2022 og første halvdel af 2023.

Lastbilerne vil blive bygget efter Einrides specifikationer og skal bruge styresystemet Saga til at opsamle og levere data om køretøjsflåden.

- Vi ser frem til at starte partnerskabet med Scania. De 110 el-lastbiler bliver en væsentlig tilføjelse til vores køretøjsflåde, siger Ellen Kugelberg, der er Chief Product Officer fra Einride.

Største ordre

For Scania er der tale om den største enkeltordre på tunge elektriske lastbiler; men det er også starten på et partnerskab, der skal opskalere den grønne omstilling i transportbranchen.

- Vi deler den samme vision om at reducere udledningen fra den tunge transport, siger Fredrik Allard, der er Head of E-mobility i Scania.

- Samarbejdet med Einride går også på at udvikle fælles tekniske løsninger og digitale tjenester, der flytter vores branche fremad på en bæredygtig måde.

Rækkevidde på 250 km

Rækkevidden på køretøjerne vil være op til 250 km pr. opladning.

I løbet af det seneste halve år har Einride afgivet ordrer på el-lastbiler fra forskellige producenter, herunder 200 el-lastbiler fra kinesiske BYD og 120 el-lastbiler fra Mercedes.

Derudover har Einride og Mærsk indgået et partnerskab, hvor det svenske logistikselskab skal stille 300 el-lastbiler til rådighed for rederiets containertransporter i USA.

Einride blev grundlagt i 2016 i Sverige og begyndte allerede i 2019 at bruge selvkørende, elektriske lastbiler på offentlige veje.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125