23948sdkhjf

Sverige vil stoppe chauffør-fusk

Høje bøder venter udenlandske transportvirksomheder, der ikke kan vise papirer på, at de har udstationerede medarbejdere

EU's vejpakke - som har til formål at skabe bedre arbejdsforhold, bekæmpe snyd og fremme mere fair konkurrence inden for tr ansportbranchen - trådte i kraft i februar; og nu er Sverige klar til at gennemføre den sidste del af vejpakken. 

Den svenske Riksdagen har i sidste uge stemt for regeringens vejpakke-forslag, som indeholder skærpede krav til udenlandske transportvirksomheder om at indberette udstationerede arbejdere til det svenske arbejdsmiljø, når chauffører udfører arbejde i en begrænset periode for en servicemodtager i Sverige.

Det skriver transportnytt.se.

Den svenske regeringen gar også besluttet, at udenlandske transportvirksomheder, der ikke kan fremvise en kopi af en udstationeringserklæring, får et både på 60.000 svenske kroner. Bøden er på samme niveau som ulovlige cabotagetransporter, hvor Sverige i forvejen har nogle af de højeste bøder i EU.

- Vores lønninger og arbejdsvilkår skal gælde for alle, der kører erhvervsmæssig trafik på vores veje, lyder kommentaren fra den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth, som var på besøg i Danmark forleden.

De nye lov- og reglerændringer træder hovedsageligt i kraft den 15. juni 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203