23948sdkhjf

Kommune på jagt efter private p-pladser til Tour de France

Kolding leder efter pladser hos private og virksomheder.

”Må vi låne jeres p-pladser til Tour de France?”, sådan lyder spørgsmålet i disse dage fra Kolding Kommune til en række virksomheder og andre lokale, der har gode arealer med muligheder for parkering.

Heldigvis er svaret oftest ja, selvfølgeligt må I det – og det gør hele setuppet omkring Tour de France den 3. juli markant nemmere at få på plads, fortæller Torben Aaby Nielsen fra Kolding Kommunes Kultur- og Eventafdeling.

- Vi oplever en kæmpe samarbejdsvilje blandt dem vi kontakter, der er virkeligt stor opbakning til den her event, og der er også en overordnet interesse for at være en del af den fest, der forventeligt vil opstå når den største sportsbegivenhed, der nogensinde er blevet afholdt i Danmark, kommer cyklende igennem vores kommune, fortæller Torben Aaby Nielsen.

Tusindvis af besøgende

Tour de France er verdens 3. største sportsbegivenhed, den største nogensinde afviklet i Danmark, og forventningen er, at der udover mange tusinde danskere, også kommer et publikum fra både Holland, Belgien, Tyskland og de skandinaviske lande.

- For at finde parkering til de mange besøgende, leder vi derfor lige nu efter p-pladser, som vi kan henvise de mange gæster til, foruden vores allerede eksisterende offentlige p-pladser. Vi ved ikke hvor mange tilskuere der kommer, for der har aldrig været afholdt noget i samme størrelse på dansk jord tidligere, men vi skal nok finde plads og vi er oprigtigt glade for den velvilje der er derude, siger Torben Aaby Nielsen.

Aktuelt mangler kommunen 50 pladser i nærheden af ruten og opfordrer lokale virksomheder med pladser i overskud til at melde sig. 

Kommunen sørger selv for at levere et særligt Tour-parkeringsskilt, og formidler parkeringspladserne via et interaktivt kort, som den danske Tour-organisation Grand Depart Copenhague står bag, så de besøgende kan finde frem til dem. 

Tour de France er i Danmark 1., 2., og 3. juli. Første etape køres i Hovedstaden, anden etape foregår fra Roskilde til Nyborg, mens tredje etape på dansk jord køres fra Vejle til Sønderborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.129