23948sdkhjf

Plastproducent omlægger til klimavenlig transport i Norden

Wavin, der er en af Europas førende leverandør af plastsystemer til VVS-sektoren, vil reducere CO2-udledning sammen med transportvirksomheden Frode Laursen

Den grønne dagsorden er ikke noget nyt for den globale virksomhed Wavin, der har 65 års ekspertise i at tackle nogle af verdens største udfordringer med vandforsyning, sundhed, bæredygtige byer og byggeri. 

Ikke desto mindre var det lidt af en milepæl, da et nyt grønt tiltag den 1. april i år kom ud at rulle hos Wavin. Bogstaveligt talt. For al transport, der førhen kørte med almindelig fossil diesel i tanken, kører i dag med tanken fuld af HVO biodiesel, hvilket reducerer Wavins CO2-udledning på kørsel med 88 procent.

Det drejer sig specifikt om transporten af materialer fra Eskilstuna i Sverige og Hammel i Danmark til Norge. Ved at omlægge til HVO Biodiesel bliver transport-tiltaget endnu et bidrag til Wavins indsats for lavere CO2-udledning.

Det handler om at komme i gang og prøve sig frem

Reduktionen af CO2 fra varetransport er et konkret resultat af længere tids arbejde med at skifte til klimavenlige transportløsninger.

Wavin har i mange år arbejdet med at optimere deres distribution i de 17 europæiske lande, som de opererer i. Det har været med fokus på bæredygtighed og klimamæssige tiltag, og nu har man altså besluttet på nordiske plan at teste HVO af.

- Vi er nødt til at prøve os lidt frem, siger Heidi H. Berthelsen, der er supply chain direktør for Wavins europæiske distribution.

- HVO er primært et nordisk fænomen og et relativt dyrt drivmiddel sammenlignet med klassisk diesel, men vi mener, at kunderne sætter pris på dette skridt mod en bedre balance i miljøet.

88 procent mindre CO2

CO2-udledningen er mindre, faktisk hele 88 procent pr. kørt kilometer sammenlignet med diesel, understreger Heidi H. Berthelsen.

- Vi betragter os som ”first movers” i branchen. Det skal vi fastholde blandt andet gennem vores stærke samarbejde med Frode Laursen. Der foreligger allerede konkrete forslag til at udbygge vores grønne profil yderligere, men det er en svær tid, og hvad angår HVO, så er både pris og tilgængelighed parametre, som vi formentlig vil blive udfordret på, påpeger Heidi H. Berthelsen.

Et mangeårigt samarbejde

Lastbilerne drives af Frode Laursen A/S, som i mange år har været Wavins foretrukne samarbejdspartner på transportområdet.

Det lange partnerskab har igennem årene også udviklet sig til et strategisk samarbejde, hvor de to virksomheder går sammen om at implementere mere miljørigtige løsninger.

- Som transportør er vi nødt til hele tiden at tænke i alternative drivmidler, både i forhold til her og nu og fremtiden. Der er det en stor fordel at have en kunde, der også har stor fokus på grøn omstilling og ikke mindst er villig til at investere i det sammen med os. Vi tror på, at man får den bedste og grønneste transportforretning og ydelse ved at arbejde tæt sammen, siger Frank Wolf-Jürgensen, salgsdirektør hos Frode Laursen.

- Vi glæder os over at have taget de første skridt i en grønnere retning hvad angår Wavins transport i norden. Det bidrager jo positivt til hele CO2-regskabet. Skulle Wavin ønske at bygge videre på deres grønne transportambitioner, står vi hos Frode Laursen naturligvis klar til at hjælpe med yderligere kortlægning og dokumentation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125