23948sdkhjf

Afghansk flygtning fik job hos Euromaster efter to måneder

Da Taliban sidste år indtog Kabul, flygtede Jawad Rahmani sammen med sin familie. Efter to måneder kom han i praktik hos Euromaster. Nu er han fastansat

Da Taliban sidste år indtog Afghanistan, flygtede over en halv million afghanere ud af landet. Nu er det især ukrainske flygtninge, der søger mod vest. Når Danmark modtager flygtninge, starter integrationsarbejdet. Af de flygtninge, der er kommet til landet inden for de seneste tre år, er under 40 procent i dag i arbejde. Til sammenligning er over 70 procent af den samlede befolkning i Danmark ifølge Danmarks Statistik i arbejde.

Afghanske Jawad Rahmani ankom den 28. september sidste år til Kastrup Lufthavn sammen med sin kone og tre børn. De flyttede direkte ind i Sandholmlejren. To måneder efter ankomsten startede Jawad i praktik hos Euromaster. Nu er han fuldtidsansat i højsæsonen hos deres servicecenter i Herlev.

- Det har vist sig at være ren win-win. Vi har travlt, vi vækster og vi mangler arbejdskraft og Jawad har kvalifikationerne og vil gerne i arbejde. Så mit klare råd til andre virksomheder er, at de skal kigge den vej. Vores erfaring er, at de kommer med en masse gåpåmod. Det har været utrolig ukompliceret for os at få Jawad ind, og vi har fået en vellidt og kompetent medarbejder, forklarer Peter Enstrøm, centerleder hos Euromaster i Herlev.

Landede i sikkerhed i Danmark

Da situationen i Afghanistan og særdeleshed i Kabul lufthavn eskalerede, fik Jawad besked på at holde sig selv i sikkerhed. Som tidligere tolk for de danske styrker fik han hjælp af det danske udenrigsministerie, der skaffede papirer til familien, så de kunne krydse grænsen til Pakistan. Herfra kom de med et af de sidste fly mod Danmark med afghanske flygtninge.

– Da flyets hjul ramte asfalten, faldt en sten fra mit hjerte. Situationen i Afghanistan var helt ude af kontrol, og som far til tre små børn lever man i konstant frygt. At lande i sikkerhed i Danmark var en befrielse for min familie og mig, men det er også svært at komme til et nyt land. Så det gjorde en utrolig stor forskel, at jeg kunne komme hurtigt på arbejdsmarkedet og endda arbejde med noget, jeg elsker, forklarer Jawad Rahmani.

Så TV-Avisen

Processen med at ansætte Jawad Rahmani startede, da Peter Enstrøm en aften sad og så TV Avisen. Billeder af afghanere, der bliver reddet ud af landet og væk fra krigen, blev afløst af et indslag fra Sandholmlejren.

– De fortalte, at en stor del af de afghanske flygtninge, der var landet i Danmark, gerne ville i arbejde. Vores højsæson for dækskifte skulle netop til at starte, og vi har generelt svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, så jeg synes, det var helt oplagt at kontakte Sandholmlejren, forklarer Peter Enstrøm.

Et par måneder efter at Euromaster havde kontaktet Røde Kors og Sandholmlejren, fik de en positiv tilbagemelding, og i starten af december startede Jawad Rahmani i praktik hos Euromaster.

Mangel på arbejdskraft

Danske virksomheder mangler arbejdskraft. Ifølge Danmarks Statistik siger mere end hver fjerde servicevirksomhed at de mangler ansatte, det er rekordmange. Ifølge Euromaster er det oplagt at kigge mod de flygtninge, der kommer til landet.

– Vi har på meget kort tid gjort os nogle virkelig gode erfaringer med Jawad. Samtidig har vi fået skabt et godt samarbejde med Røde Kors, der kommer til at danne et fundament for fremtiden. Vi vil helt sikkert fremadrettet kigge mod de flygtninge, der kommer til landet, når vi skal søge potentielle medarbejdere. Vi erfaringsdeler vores centre imellem, men vi mener, det vil være relevant, at hele branchen sparrer med hinanden på den front, forklarer Christina Bentzen, HR-chef i Euromaster.

Euromaster er ejet af Michelin og er europæisk markedsleder inden for dæk- og dækserviceløsninger til alle typer af køretøjer. Euromaster har afdelinger i 17 lande i Europa med 35 centre i Danmark fordelt på Sjælland, Fyn og Jylland. www.euromaster.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141