23948sdkhjf

WorldSkills i Shanghai aflyst – Danmark ønsker at overtage

Danmark overvejer at byde ind på at afvikle enkelte VM-discipliner i år, oplyser SkillsDenmark.

Det er kun få uger siden, en række dygtige håndværkere blev kåret som vindere under DM i Skills ved mesterskaberne i Høng – nogle med udsigten til at komme til WorldSkills i Shanghai 12.-17. oktober. I går blev verdensmesterskabet aflyst på grund af Covid-19, der gennem flere uger har lukket den kinesiske værtsby Shanghai ned.

Vi er i gang med at undersøge, om vi i Danmark kan byde ind, men der følger ingen penge med Simon Neergard-Holm, direktør, SkillsDenmark

I alt skulle 11 deltagere og 12 medfølgende fageksperter have været til Kina for dyste i deres håndværksfag, oplyser SkillsDenmark.

Direktør for SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm, beklager situationen. Han oplyser, at WorldSkills ikke bliver gennemført i Shanghai i år, men at medlemslandene har fået mulighed for at beslutte individuelt, om de enkelte lande vil og kan afholde en eller flere Skills discipliner.

- Vi er i gang med at undersøge, om vi i Danmark kan byde ind, men der følger ingen penge med. Vi lægger vægt på, at det i så fald bliver et ægte WorldSkills-niveau, men det er svært at skaffe blandt andet sponsorer og lokaler med så kort varsel. Det er endnu for tidligt at sige, hvordan dette forslag fra WorldSkills, med at lægge håndværksfagene ud, spænder af. Foreløbig har 3-4 lande budt ind.

- Her i Danmark har vi jo stærke traditioner for at sende lærlinge til World Skills; men i den nuværende situation forventer vi ikke af deltagerne, at de bruger mere krudt på deres træning, siger Simon Neergaard Holm.

Udskudt af pandemien

WorldSkills i Shanghai var oprindeligt planlagt til 2021, men blev udskudt til i år på grund af netop Covid-19 pandemien.

- Det er med dyb skuffelse, at vi annoncerer aflysningen af ​​WorldSkills Shanghai 2022. Vi arbejder aktivt på at alternative konkurrencemæssige arrangementer for at fejre håndværkernes færdigheder i 2022, udtaler Chris Humphries, bestyrelsesformand for WorldSkills.

WorldSkills overvejer at lade Shanghai gennemføre verdensmesterskabet i 2026.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172