23948sdkhjf

Analytiker: Genåbning af Shanghai kan give nye problemer

Den kinesiske storby Shanghai er på vej ud af en månedlang lockdown, og det vil sætte gang i fragten mod Europa og USA

Shanghai havn på fulde omdrejninger kan give problemer i havne i Europa og USA. Det vurderer Lars Jensen fra konsulenthuset Vespucci Maritime.

- Genåbningen kan føre til nye flaskehalsprobleme, siger han til finans.dk..

- Du kan finde steder hvor det er blevet bedre, og steder hvor det er blevet værre. I brede træskolængder er det på ingen måde godt. Der er stadig enorme problemer med flaskehalse.

Analytikerens vurderingen får dog ikke rederigiganten Mærsk til at ryste på hænderne. Her forudser de ikke større udfordringer med flaskehalse.

- Jeg forventer umiddelbart ikke, at der kommer en kæmpe ketchupeffekt. Men det er ret svært at spå om i øjeblikket, fordi der sker så mange ting globalt, som kan have indflydelse på verdenshandlen, siger Anne-Sophie Zerlang Karlsen, operationel chef for Mærsk i Asien til Finans.

Hun vurderer at Mærsk er oppe i fulde omdrejninger ud af Shanghai inden for et par måneder.

- Jeg forudser på ingen måde, at der kommer en prop i hele forsyningskæden, som vi så sidst. Jeg vil sige, at i værste fald forlænger genåbningen flaskehalsene med et par måneder. Men det er ikke noget, der pludselig får det hele til at eksplodere,« siger Anne-Sophie Zerlang Karlsen til Finans.

Hun tilføjer, at der for tiden er andre og større problemer i verden, der påvirker den internationale handel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126