23948sdkhjf

Kæmpe lastbil-rasteplads ved Horsens

Skal have plads til 400 lastbiler, et chaufførhotel og indkøbsmuligheder

Hedensted Kommune har netop sendt en lokalplan i høring for etablering af en kæmpe lastbilrasteplads ved Horsens Syd. Projektet, som indtil videre hedder Exit 57, kan komme til at rumme 400 lastbil-pladser, et hotel, en helikopterlandingsplads og en solcellepark, skriver Horsens Folkeblad.

Idéen stammer fra Michael Mortensen, der er indehaver af HM Entreprenør. Han har tidligere været vognmand og ejer af HM Logistik ApS. Siden dengang har han haft et stort ønske om at skabe ordnede forhold for chauffører, når de holder hvil. Ligeledes er det et ønske at øge de sikkerhedsmæssige forhold for chauffører og gods.

- Der er også behov for at tackle problemer som for eksempel godskriminalitet og utilsigtet transport af illegale indvandrere, skriver Michael Mortensen i en brochure om projektet.

Arealet er på 270.000 kvadratmeter og hedder ”Annasminde.” Det ligger vest for motorvejsafkørsel 57, Horsens Syd.

Sikker EU-rasteplads

Michael Mortensen ønsker at etablere en lastbil-rasteplads, der lever op til EU-standarden ”Safe and Secure Truck Parking Area med højeste service- og sikkerhedsniveau, som blandt andet indebærer 24 timers overvågning af parkeringsarealerne med fast vagtpersonale på anlægget. Rastepladsen skal sikkerhedsgodkendes af organisationen ESPROG, som driver den officielle EU-Parkerings-standard.

Ydermere skal der etableres tankanlæg, værksteds-, vaske- og plejeområder for både erhvervskøretøjer og personbiler.

Ligeledes vil der forefindes indkøbsmuligheder, cafe-/bespisningsarealer, toilet- og badefaciliteter og overnatningsfaciliteter, så chauffører kan overholde reglen om et 45 timers hvil om ugen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.188