23948sdkhjf

Kan byde på offentlige opgaver trods gæld

Virksomheder med gæld under afvikling kan alligevel byde på offentlige opgaver

Har virksomheder forfalden gæld til det offentlige på mere end 100.000 kr., skal offentlige ordregivere udelukke virksomhederne fra at byde på offentlige opgaver; men en praksisændring betyder nu, at disse virksomheder alligevel kan være med i konkurrencen om offentlige opgaver, hvis gælden er under afvikling, skriver DI Business i dagens nyhedsbrev.

En del virksomheder har – blandt andet som følge af coronakrisen – fået gæld til det offentlige på grund af coronalån. Nogle virksomheder har derfor fået en udvidet betalingsordning med Skattestyrelsen med henblik på tilbagebetaling af lånet.

Dermed har de – hvis gælden har været større end 100.000 kroner – været udelukket fra at byde på offentlige opgaver, medmindre ordregiverne i de konkrete udbud har valgt ikke at udelukke virksomhederne. Gælden kommer nemlig til at fremgå af den såkaldte serviceattest, som offentlige myndigheder skal tjekke, før de indgår en kontrakt med en virksomhed.

DI: Det giver jo ingen mening

- Disse virksomheder er reelt blevet udelukket fra at byde på opgaver for det offentlige, siger branchedirektør Jakob Scharff, der er chef for offentlig-privat samspil i DI.

- Det giver jo ikke mening, at det skal medføre udelukkelse fra opgaver, at man har været bragt i en situation, hvor corona-foranstaltningerne har givet så store omsætningstab, at lånene har været nødvendige - og at man så bagefter ikke kan byde på opgaver, selv om man er ved at betale gælden.

Serviceattesten ændres

Derfor har DI rettet henvendelse til Erhvervsstyrelsen, som oplyser, at det strider mod udbudsloven at udelukke virksomheder fra udbud, hvis de har indgået en afbetalingsordning.

- Vi er derfor glade for at kunne sige, at Styrelsen nu arbejder på at ændre serviceattesten, så det også fremgår, at der er indgået aftale om tilbagebetaling.

- Indtil det er på plads, kan virksomheder ifølge oplysninger fra Erhvervsstyrelsen på anden vis dokumentere indgåelse af afdragsordning og dermed få adgang til at byde på offentlige opgaver, siger Jakob Scharff.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner mod vejafgiften
BMS får partner i Finland
Se listen: Disse transportvirksomheder gik konkurs i maj
Scan Global opkøber vognmandsfirma
57-årig fængslet for at læsse kartofler af på Storebæltsbroen
Vendelbo Spedition: Ambassadører er med til at sende trivslen i top
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11