23948sdkhjf

Salget af traditionelle biler falder, mens el går frem

Årets branchestatistik fra Drivkraft Danmarks er udkommet

- For første gang har vi set et fald i det samlede antal af traditionelle biler. Der skete en fordobling i antallet af el- og plugin hybridbiler fra 2020 til 2021.

Det siger siger treknik- og miljøchef Michael Mücke Jensen fra Drivkraft Danmark og henviser til foreningens årlige branchestatistik.

I branchestatistikken finder man centrale statistikker om produktion og forbrug af energi, brændstoffer og udvikling i transportens klimaaftryk i Danmark.

- Netop på grund af det stigende salg af el-biler udbyder Drivkraft Danmarks medlemmer flere og flere el-ladestandere på de eksisterende tankstationer.

Drivkraft Danmark har i årets statistik også udfoldet nogle nedslagspunkter fra året, der gik i branchen, hvor Ukraine-situationen, udrulning af ladere til elbilister, arbejdet for en grøn luftfart og raffinaderiernes omstilling var centrale emner på dagsordenen.

I årets udgave er der sat særlig spot på raffinaderiernes igangværende omstilling og bidrag til at sikre volumen og energieffektivitet i omstillingen af den tunge transport, fly og skibe.

- De nye teknologier buldrer frem; men den grønne omstilling kræver, at de også bliver helt almindelige for os alle.

- De nye løsninger skal blive til konkrete kilometer på landevejen, og politikernes visionerne skal blive til hverdag, når der fyldes energi på person- eller lastbilen. Det er netop det, som vores medlemmer kan, og som de er i gang med, siger Michael Mücke Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.223