23948sdkhjf

Kvoten for lager-elever fjernes i 2023

Undervisningsministeriet har besluttet, at kvoten for optag af elever til lager- og terminaluddannelsen på grundforløb 2 fjernes

I flere år har der været kvote på antallet af elever, der kan begynde på grundforløb 2 på lager- og terminaluddannelsen. Den kvote fjernes fra 2023 – og det er en god nyhed for fremtidens arbejdskraft, lyder det fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

”Rundt om på landets transportskoler mangler der i den grad elever på grundforløbet, så skolerne kan matche virksomhedernes ønske om lagerlærlinge,” lyder budskabet.

”Det at have lærlinge er en naturlig del af den danske arbejdsmarkedsmodel, da det er en af måderne, virksomheder kan få dækket deres behov for arbejdskraft på".

Det er Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), der fastlægger hvilke erhvervsuddannelser, der skal have kvote for optagelse til grundforløb 2 for det kommende kalenderår. Man ser på tre parametre:

1. Hvor stor er andelen af uddannelsesaktive elever, som har indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed inden for tre måneder efter gennemført grundforløb.

2. Man ser også på ledighedsgraden for færdiguddannede.

3. Endelig ser man på forholdet mellem efterspørgslen og udbuddet efter faglært arbejdskraft

Rådet for Erhvervsuddannelser (REU), som rådgiver Undervisningsministeriet, spørger hvert år de faglige udvalg om deres kommentarer til det kommende års kvoter. Her er der opbakning til beslutningen om at have kvote til uddannelsen.

Lager- og terminaluddannelsen er stadig på listen over uddannelser, der kan udbydes med skoleoplæring (tidligere kaldet skolepraktik).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109