23948sdkhjf

MAN vil bygge sin egen batterifabrik

MAN Truck & Bus vil producere batterier til elektriske lastbiler og busser på motorfabrikken i Nürnberg

Fra begyndelsen af 2025 vil MAN Truck & Bus fremstille højspændingsbatterier til elektriske lastbiler og busser i på sin motorfabrik i Nürnberg. 

Det forventes, at fabrikken vil beskæftige 350 medarbejdere, som vil kunne producere mere end 100.000 batterier om året. Byggeriet batteri-fabrikken er planlagt til at starte medio 2023 og være afsluttet ved udgangen af 2024. Der er tale om en investering på omkring 100 millioner euro over de næste fem år.

MAN får støtte fra den bayerske delstatsregering på omkring 30 millioner euro. Disse midler vil blive brugt til at udføre forskning i cellekemi, batterisikkerhed og genanvendelse af batterier.

Alexander Vlaskamp, der er bestyrelsesformand for MAN Truck & Bus, siger, at man tager et stort skridt mod klimaneutrale erhvervskøretøjer.

- Det er en investeringsbeslutning, der rækker flere årtier ud i fremtiden, og som er en del at vores strategi og at blive en leverandør af bæredygtige transportløsninger. Vores investering vil endelig gøre den elektriske lastbil velegnet til langdistancetransport.

De batterier, der planlægges at blive fremstillet, vil i første omgang give MANs e-lastbiler en rækkevidde på 600-800 kilometer. I næste generation af batteriteknologi forventes rækkevidder på op til 1.000 kilometer fra omkring 2026.

Omkring midten af indeværende årti vil de samlede ejeromkostninger for en e-lastbil og en dieseldrevet være på samme niveau, lyder forventningerne fra MAN.

- Kundernes efterspørgsel efter elektriske erhvervskøretøjer vil stige betydeligt, hvis vi sørger for at have en passende opladningsinfrastruktur er på plads, siger Alexander Vlaskamp.

Produktionen af tunge elektriske lastbiler starter hos MAN i München i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11