23948sdkhjf

19-årig chaufførlærling tilbudt direktørjob – men blev fyret og firma fik bøde

Blev tilbudt direktørjob i transportfirma efter få måneder. Han afslog og blev fyret. Ren proforma, indrømmer leder

Det kostede et transportfirma dyrt, at de fyrede en 19-årig lærling efter at have tilbudt ham et direktørjob i firmaet, skriver Fagbladet 3F.

Det startede ellers godt. Han fik betalt kørekortet af transportfirmaet Risegaard Logistik ApS i Hvidovre, da han havde underskrevet lærlingekontrakten.

Senere blev han tilbudt et direktørjob i firmaet, men han fornemmede lusk, afslog og blev senere fyret.

Fagbladet 3F skriver, at det kostede Risegaard Logistik ApS en bod på 40.000 kroner, efter at Tvistighedsnævnet fandt fyringen uretmæssig. Lærlingen fik med hjælp fra 3F Københavns Chauffører senere også efterbetalt 40.000 kroner i løn, som han var blevet snydt for.

”… bare en konkurs”

Historien begynder i 2020, hvor Lucas Bach, Rødovre, som 19-årig startede i lære som godschauffør.

- Firmaet syntes, det tog for lang tid at få kørekortet på erhvervsskolen TEC, så de betalte for, at jeg tog det et andet sted – jeg havde tidligere mistet kørekortet for at køre for stærkt. Det virkede, som om de rigtig gerne ville have mig ind i firmaet, siger han.

Nogle måneder efter blev han til sin overraskelse tilbudt et direktørjob i firmaet.

- Indehaverens mand, John Andersen, ringede og sagde, at han havde et tilbud til mig, og bad mig ringe, når jeg var alene. Allerede dér fornemmede jeg noget lusk og optog samtalen, fortæller han.

Fagbladet 3F har hørt lydoptagelsen med John Andersens tilbud:

- Det værste, der kan ske, er, at der kommer én og smider dig op i retten. Så er der én, der løfter pegefingeren for dig og siger, at du er dårlig til at drive forretning. Det er, hvad der kan ske med dig. Det er mig, der tager hele skraldet, siger John Andersen og tilføjer senere i optagelsen:

- Det er kun mit ejerskab, jeg skal have fundet én til.

Lucas Bach tænkte, at firmaet prøvede at tørre noget af på ham som proformadirektør.

- Jeg sagde nej tak, og det skuffede ham, understreger han.

Fagbladet 3F har spurgt John Andersen, hvorfor firmaet tilbød en nystartet lærling et direktørjob.

- Det var noget proforma for, at vi kunne overleve i det gamle. Det var bare en konkurs, der skulle reddes, men det kunne den så ikke alligevel. Han skulle ikke stå som ejer, men daglig leder. Han siger jo nej til jobbet, og så er der ikke mere i det, lyder hans forklaring til Fagbladet 3F.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078