23948sdkhjf

Pengeregn over Mærsk

Danmarks største rederi tjente 113 mio. dollars om dagen i andet halvår

Det er svært ikke at tjene gode penge i shipping i 2022. 

Og ingen beviser denne påstand mere eftertrykkeligt end den danske rederigigant A.P. Møller-Mærsk, hvor den finansielle fest tilsyneladende er uden ende.  

A.P. Møller-Mærsk har bedrevet det største kvartalsoverskud nogensinde. 

Driftsindtjeningen (EBITDA) lyder således på styrtende 10,3 mia. dollars i årets andet kvartal - en markant stigning fra den i forvejen svulmende indtjening i første kvartal, hvor overskuddet lød på 9,1 mia. dollars.  

Omsætningen steg med mere end 50 pct. i kvartalet til 21,6 mia. dollars mod 14,2 mia. dollars i det samme kvartal i 2021. 

Det prangende resultat efterlader 8,6 mia. dollars på bundlinjen til A.P. Møller-Mærsk. 

15. kvartal med fremgang

Topchef Søren Skou noterer sig med tilfredshed, at det nu er intet mindre end 15. kvartal i træk, hvor A. P. Møller-Mærsk kan præstere et driftsoverskud, der ligger højere end i den tilsvarende periode året før. 

- De transporterede volumener har været nedadgående i kvartalet al den stund, at kapacitetsproblemerne i havneterminalerne fortsætter med at spille ind ligesom krigen i Ukraine er gået ud over forbrugertilliden, især i Europa, udtaler Søren Skou i en pressemeddelelse  i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.  

Antallet af transporterede containere faldt således markant i kvartalet til samlet set 3,09 mio. transporterede containere mod 3,34 mio. containere i samme kvartal i 2022 - et fald på 7,4 pct. 

Til sammenligning var den globale nedgang i antallet af transporterede containere kun på 2,3 pct., hvorfor A.P. Møller-Mærsk tabte markedsandele til konkurrenterne i kvartalet.    

For hele året forventer A.P. Møller-Mærsk et driftsoverskud (EBITDA) på 37 mia. dollars. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125