23948sdkhjf

Nyt eksportsystem træder i kraft maj 2023

Danske virksomheder, som beskæftiger sig med eksport og forsendelse, skal fra maj 2023 tage det nye system til eksport og EU-forsendelse i brug.

DMS Eksport og DMS Forsendelse er navnene på de nye systemer, som danske eksport- og transportvirksomheder skal lære at kende. Det er de systemer, som skal bruges når man skal deklarere de varer, som man sender ud af Danmark. Selv om systemerne først skal tages i brug om 9 måneder, kan man allerede nu sætte sig ind i dem.

Toldstyrelsen har nu gjort de første vejledninger og tekniske specifikationer tilgængelige til de to nye systemer til eksport og til EU-forsendelser.

I første omgang henvender Toldstyrelsen sig til softwareleverandører og de virksomheder, som har egne IT-afdelinger. Styrelsen opfordrer dem til allerede nu at orientere dig i vejledninger og tekniske specifikationer.

- Konkret brugeroprettelse og ”onboarding” for disse virksomheder går i gang efter et orienteringsmøde, der finder sted den 6. september, oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Først senere følger ”onboarding” for øvrige virksomheder.

Tilgængelige vejledninger

På nuværende tidspunkt er følgende vejledninger tilgængelige på www.skat.dk:

Onboarding guide

Vejledningen introducerer opgaven med at etablere en system-til-system-løsning. Den beskriver overordnet processen for onboarding, og hvilke faser jeres virksomhed skal igennem.

Connectivity guide

Vejledningen henvender sig til softwareudviklere og egenudviklere. Det er en teknisk vejledning, som beskriver, hvordan virksomheder, der skal etablere en system-til-system-løsning, får adgang til AS4-gatewayen, og hvordan virksomheden pakker sin XML ind i AS4-protokollen. Vejledningen er på engelsk.

XSD-skemaer (XML Schema Definition):

Vejledningen henvender sig til softwareudviklere og egenudviklere. Det er en teknisk vejledning, som består af XSD-skemaer, der beskriver, hvordan de enkelte XML’er skal struktureres, for at de bliver syntaksmæssigt korrekte. Vejledningen er på engelsk.

Der vil bliver senere udarbejdet en systemguide og XML-skemaer, som beskriver, hvordan XML’en udfyldes med data.

Orienteringsmøde

Tirsdag den 6. september 2022 afholder Toldstyrelsen, i samarbejde med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, et orienteringsmøde om de nye systemer, hvis officielle titler er:

  • Declaration Management System Eksport og
  • Declaration Management System EU-forseldelse.

På orienteringsmødet vil Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i samarbejde med leverandøren, Netcompany-Intrasoft, fortælle mere om vejledningerne og specifikationer samt planen for onboarding til det nye system.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156