23948sdkhjf

Vejdirektoratet gør klar til udvidelse af Hillerødmotorvejen

Vejdirektoratet er netop gået i gang med at undersøge jordbunden langs den kommende udbygning af Hillerødmotorvejens forlængelse

Inden den 13,5 kilometer lange motortrafikvej mellem Allerød og Hillerød i Nordsjælland kan blive udbygget til en firesporet motorvej, skal jordbunden og grundvandsforholdene langs strækningen undersøges nærmere.

Det er Vejdirektoratet netop nu i gang med.

Undersøgelser af jordbunden bliver udført med en særlig borerig, så jordprøver kan blive udtaget til videre analyse.

- Det er et vigtigt arbejde, vi har sat i gang, for boringerne er med til at fastslå, hvor grundvandsspejlet er, forklarer projektchef Inge Birkegaard Damsgaard fra Vejdirektoratet.

- På den måde kan lokale grundvandsforhold blive håndteret mere hensigtsmæssigt i anlægsfasen. Vi måler én gang om måneden helt frem til sommeren 2023.

Som en del af arbejdet bliver der boret i jorden, så man kan udtage prøver af jordbunden til videre analyse. Resultatet af jordprøverne bliver brugt til at planlægge en mere præcis placering af blandt andet motorvejsudbygningen, broer, regnvandsbassiner og støjskærme/volde.

Selve boringerne bliver udført med en særlig terrængående borerig, som kan komme frem de fleste steder. Når der er boret et hul i jorden, bliver der efterladt et pejlerør på stedet, så det er muligt at måle grundvandsspejlet efterfølgende.

Vejdirektoratet forventer, at de geotekniske boringer er afsluttede ved udgangen af året.

Færdig i 2027

Udbygningen af Hillerødmotorvejens forlængelse fra motortrafikvej til motorvej sker på den omkring 13,5 kilometer lange strækning fra Allerød til nord for Hillerød ved Isterødvejen. Som en del af projektet skal flere tilslutningsanlæg, broer og regnvandsbassiner desuden tilpasses eller ombygges med hensyntagen til natur og miljø.

Udbygningen er budgetteret til 860 millioner kroner, og efter tidsplanen står motorvejens forlængelse færdig i 2027.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156