23948sdkhjf

Den tyske regering vil sælge DB Schenker

Den tyske regering har aftalt med Deutsche Bahn at sælge logistikforretningen DB Schenker.

Det har unavngivne kilder i den tyske regering fortalt til det internationale pressebureau torsdag.

Ifølge kilderne vil tilsynsrådet for statsejede Deutsche Bahn vil formentlig godkende salget allerede i år.

Børs- og finansfolk har værdisat DB Schenker til et sted mellem 12 og 20 milliarder euro – det svarer til mellem 100-150 milliarder danske kroner.

Ifølge Reuters forventer kilder i bank- og finansverden at blive inviteret til at arbejde med salgsprocessen i løbet af de næste par måneder. Både et direkte salg og et første offentligt udbud er muligheder, siger kilderne og tilføjer, at der ikke er noget tidspres for at salget skal foregå i 2023. Et salg i 2024 er også en mulighed.

Både det tyske transportministerium og Deutsche Bahn har afvist at kommentere sagen over for Reuters.

DB Schenker har hovedkontor i Essen og har 75.000 ansatte på verdensplan. Forretningen står for mere end en tredjedel af Deutsche Bahns omsætning og tjente i første halvår af 2022 næsten 1,2 milliarder euro. Det er knap 9 milliarder danske kroner.

Schenker er et af Tysklands ældste transportvirksomheder. Selskabet er helt tilbage fra 1872, hvor Gottfried Schenker stifter Schenker & Co. I den østrigske hovedstad, Wien. I 1931 bliver Schenker & Co. GmbH overtaget af Deutsche Reichsbahn og har siden været under den tyske stats kontrol.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156