23948sdkhjf

Hurtigvask til Anchersen

Hautek installerer udendørs vaskehal til Anchersen Busser – fokus er også på hastigheden

Halvandet minut. Længere tid tager det ikke at få vasket en bus i Anchersens nye vaskeanlæg, som netop er installeret på Avedøre Holme.

Der er tale om et helt nyudviklet Istobal-anlæg med patenteret split fornt børster, som er stillet op udendørs.

- Anchersen har fokuseret på at få en hurtigvask. Det er også det, vi leverede til dem de har fået sidste år i Ringsted, fortæller H.P. Hau fra firmaet Hautek, som er forhandler af Istobal-maskiner i Danmark til de tunge køretøjer.

- Dette anlæg er nok det hurtigste, vi kan præstere. Det vasker en bus på omkring halvandet minut. Det sker ved, at vaskepersonalet sidder i bussen og kører den langsomt igennem anlægget uden af standse. Det kræver lidt træning at gøre det, men ellers er det meget enkelt.

Anchersen har en indendørs vaskehal lige ved siden af; men fordi de har fået flere busser og især mange nye el-busser, har de haft behov for at øge vaskekapaciteten kraftigt.

- Anlægget har fire børster. De to første børster vasker kun siden og bagenden, mens de to sidste børster vasker fronten og siden. Front-børsterne er lidt specielle. De er såkaldte patenteret split-børster, der er delt i en top og en bund. Toppen – den øverste del af børsten – kan svinge op og ud til siden, så den kan komme rundt om de specielle spejle, der er på busser.

- Det er første gang, at vi har sat sådan et system op her i Danmark, men ikke det sidste, siger H.P. Hau. Anchersen har bestilt et lignende anlæg på en af deres andre adresser.

Fakta

  • Hautek/Istobal HW’DRIVE3
  • 4 sidebørster
  • Vasker en bybus på omkring 70-90 sek
  • En forskyllebue og fire lodrette børster med modsat rotation
  • Frontvasken udføres af et patenteret split-børstesystem ved at løfte den øverste del af de forreste børster
  • Inden afslutning skylles bussen i en separat skyllebue.
  • Til vaskesystemet er der også leveret og monteret biologisk vandgenbrugssystem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096