23948sdkhjf

Små virksomheders vilkår skal stå centralt i valgkampen

At bringe virksomhederne så sikkert som muligt gennem energikrisen skal være det vigtigste punkt på folketingskandidaternes to-do liste, lyder det fra SMVdanmark

Statsminister Mette Frederiksen har udskrevet folketingsvalg til afholdelse tirsdag den 1. november 2022.

I SMVdanmark, der organiserer Danmarks små- og mellemstore virksomheder – herunder flere transportvirksomheder - ser adm. direktør Jakob Brandt frem til en valgkamp, der i høj grad skal handle om de små og mellemstore virksomheders vilkår.

- De mindre virksomheder har været gennem en corona-krise, en forsyningskrise, og nu står de midt i en energikrise.

- Mange af dem har en tyndslidt økonomi, og vi ser frem mod yderligere strenge tider. Så det er helt afgørende, at det kommende Folketing sikrer, at virksomhederne får de bedste betingelser for at virke.

Jakob Brandt ønsker, at valgkampen skal centrere sig om erhvervslivets udfordringer, og han peger på nogle af de store dagsordener.

Her er de store udfordringer

  • Alt for mange administrative byrder,
  • Stram regulering og krav om indberetninger til myndighederne,
  • Mangel på kvalificeret arbejdskraft
  • Høje skatter, afgifter og gebyrer.
  • Jakob Brandt håber, at politikerne i valgkampen kappes om, hvem der vil gå længst for at gøre noget ved erhvervslivets udfordringer.

Kilde: SMVdanmark

Jakob Brandt håber, at politikerne i valgkampen kappes om, hvem der vil gå længst for at gøre noget ved erhvervslivets udfordringer.

- Uden et velfungerende erhvervsliv er der ikke penge til flere sygeplejersker, flere pædagoger, Arnepension og alt det andet, som politikerne gerne vil give vælgerne, siger han.

Spiller en nøglerolle

- Næsten 99 procent af alle danske virksomheder er små eller mellemstore, og mange af dem spiller en nøglerolle i de lokale samfund.

- Ud over de mindre virksomheders økonomiske betydning for Danmark, er virksomhederne med til at holde lokalsamfundene sammen. Det er den lokale smedevirksomhed eller vognmand, der træder til, når jobcenteret har en langtidsledig, der skal hjælpes ind på arbejdsmarkedet. Det er den lokale tømrer, der gratis vedligeholder fodboldklubbens tribune.

- De er hjertet i lokalsamfundet og rygraden i Danmark, og deres eksistens er af afgørende betydning, siger Jakob Brandt, som håber, at folketingskandidaterne bliver bevidste om, hvordan det står til med de lokale virksomheder.

- Vi hjælper i hvert fald meget gerne med viden og forslag, der kan klæde erhvervsvenlige kandidater på.

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.631