23948sdkhjf

Her får udstyret tæsk

Nordjysk Grundvandssænkning har udvidet forretningen med opkøb af en virksomhed på Fyn, som fremover hedder Fyns Grundvandssænkning og Brøndboring. Virksomheden løser opgaver med grundvandssænkning, boring af fundament til huse, geoteknik og service af gartnerier. Dermed har den nordjyske virksomhed nord for Aalborg, både ekspanderet geografisk og med nye forretningsområder. Samtidig investerer de i nye kranbiler.

SAWO har netop leveret en ny 4-akslet MAN med forstærkning af chassis, specialbygget lad og en avanceret kran, som skal køre på Fyn. Kranen er en HIAB X-HiPro 302 EP-5 CD med en hydraulisk rækkevidde på 15,1 meter og en ekstrem præcis styring. Det med styringen er vigtigt for indehaver Søren Sten fra Nordjysk Grundvandssænkning.

- Man kan skænke et glas vin med sådan en, siger han og ser op på de 20 tons bil og kran.

- Den præcise styring er vigtig, fordi der bruges meget tungt grej til bore- og pumpe-arbejdet. Så er det afgørende, at kranen gør præcist det man beder den om, og at den kan fjernstyres.

Præcis styring – også på kontoret

Det er ikke kun i marken, den præcise styring er vigtig. Det er den også på kontoret.

Alle biler og pumpe-grej fra Nordjysk Grundvandssænkning er koblet op, så man hele tiden kan følge hvor de er, hvor hårdt de belastes og om alt kører som det skal. Det er som en kommandocentral for fly og redningskøretøjer.

Opstår der problemer, ringer alarmen. Det er altid kritiske opgaver, når enorme mængder vand skal pumpes. Sidste år måtte det nordjyske selskab for eksempel rykke ud for at pumpe en å udenom en forurenet sø i Sønderborg. I tre måneder blev der pumpet 700 liter vand i sekundet.

Udstyret får tæsk

Den nye kranbil, der skal køre på Fyn, har krævet ekstra ombygning for at kunne løfte de ofte tunge opgaver.

SAWO har forstærket chassiset, tilpasset ladet og gjort det hydrauliske system ekstra kraftigt, så man kan belaste to hydrauliske systemer, uden at de påvirker hinanden. For eksempel trækker det ene udtag kranen, mens det andet driver et bor eller en sugespids.

SAWOs distriktschef for salg i Nordjylland, Claus Lynge, siger, at det er nødvendigt, fordi kranen belastes på en anden måde, end den er bygget til.

- Normalt skal de kun løfte, men når man borer, er der også et pres opad i kranen.

Eller som Søren Sten udtrykker det: - Udstyret får jo nogle tæsk.

Det gælder både, når der sættes udstyr på kranen og når alt det grej, der medbringes, skal håndteres. Det kan være jordbor, store pumper og hundredvis af meter slanger, der er så tunge, at en mand ikke selv kan løfte én meter af slangen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fin krantrækker til Fyn
Uden kørekort, påvirket og i lånt varebil
Fragtfirma: Ja tak til flere kvinder bag rattet
Ugens konkurser
Stort fald i de højeste containerrater
If skifter leverandør på vejhjælp i Europa
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.194