23948sdkhjf

Volvo vil forbedre dæk-overvågning

Sammen med ingeniøren og opfinderen Roman Iustin har Volvo Trucks og selskabet Qamcom Group startet virksomheden Fyrqom AB, der skal udvikle et automatiseret system til kalibrering af dæktryksovervågningssystemet på tunge køretøjer.

Med et dæktryksovervågningssystem informeres føreren, hvis et af dækkene mister trykket. I dag er ret få tunge køretøjer udstyret med et sådant system. Fra 2024 er der dog et lovkrav i Europa om, at alle lastbiler og trailere skal have et sådant system.

I dag skal dæktryksovervågningssystemer kalibreres manuelt på hver lastbil, når de bygges, og når et dæk skiftes på et værksted.

Roman Iustin, som er ingeniør i Volvo Group, havde en idé om, hvordan man kan gøre denne proces mere effektiv med et automatiseret kalibreringssystem.

Gennem Volvo-koncernens innovations-arena for teknologi, CampX, har Roman Iustin fået støtte til at validere løsningen og forretningspotentialet. Valideringen viste en høj kundeværdi, men da løsningen lå lidt uden for Volvo-koncernens nuværende forretningsområde, blev det besluttet at etablere et nyt selskab.

Det nye opstartsselskab, Fyrqom AB, er et joint venture mellem Volvo Group, Qamcom Group og Roman Iustin, som bliver administrerende direktør for Fyrqom AB.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jesper Hansen er ude af Thermo Transit
Ugens konkurser
Nordjysk fragtfirma: Vi er ti procent under niveauet fra sidste år
Fuld fart på lastbilsalget i november
Erfaren chauffør tester brændstofforbruget i ny Iveco-motor
Mountain Top nærmer sig rekordomsætning – men der er meget mere i vente
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.143