23948sdkhjf

Branchen til folketinget: Vi vil have reformer

Efter valget i går er der mange ting at tage fat på for det nye folketing og en kommende regering. Som branchedirektør Jesper Kronborg fra Dansk Erhverv Transport ser det, er det vigtigt, at den nye regering som noget af det første ser på, hvordan den kan få skabt langsigtede strukturelle reformer, som kan øge arbejdsudbuddet.

Blandt de ting, som Jesper Kronborg tænker på, er en sænkelse af selskabsskatten, bedre adgang til kapital, øget beskæftigelsesfradrag, lavere dagpenge og en sænkning af indtægtsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft. Og så skal man gøre noget for at raske mennesker ikke trækker sig fra arbejdsmarkedet før pensionsalderen, mener hen.

- Det er klart, at der ikke er et enkelt håndtag, som man bare kan trække i, for at få flere ind på arbejdsmarkedet. Der skal en bred vifte af initiativer til. Det er noget, som kræver nogle reformer, siger Jesper Kronborg, som i øvrigt henviser til Dansk Erhvervs plan, Dansk Handlekraft 2030.

Grøn omstilling og mobilitet

- Samtidig venter der en bunden opgave med at gennemføre en ambitiøs grøn omstilling, der ikke svækker transportbranchens konkurrenceevne og kvæler den økonomiske levedygtighed.

- Sidst men ikke mindst er infrastruktur og mobilitet er et rammevilkår der kan aflæses direkte i Danmarks BNP og beskæftigelse.

- Derfor er det vigtigt for os, at den store infrastrukturaftale fra 2021 ikke genåbnes, men udrulles efter den tidsplan, som et bredt flertal i Folketinget har aftalt. Mobiliteten skal forøges til gavn for borgere og virksomheder.

- Valgkampen har i forhold til transportområdet primært handlet om, hvordan man kan lægge afgifter på transportsektoren og tage penge fra infrastrukturforliget for at bruge dem på andre områder.

- Der har desværre været få bud på, hvordan vi skaber nogen rammevilkår, der kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne og hvordan vi som samfund kan hjælpe transportbranchen med den grønne omstilling.

- Derfor håber vi på, at den nye regering – når den engang kommer – vil fokusere på at styrke branchens konkurrenceevne og grønne omstilling.

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.55