23948sdkhjf

Volvo: Succes og vækst i tredje kvartal

Volvo-koncernen er har fornylig offentliggjort regnskabet for tredje kvartal 2022. Martin Lundstedt, der er adm. direktør, beskriver kvartalet som stabilt med god vækst, og det ses især på lastbilsiden, hvor nettoordreindgangen steg med 27 procent til 64.700 lastbiler, mens leverancerne steg med 21 procent.

Der er med andre ord tale om en produktions- og leveringsrekord for kvartalet.

På bussiden steg nettoomsætningen også, og her med 46 pct; men det er fra lave niveauer, og Volvo skriver i regnskabsmeddelelsen, at rentabiliteten stadig er lav med en justeret driftsmargin på 2 pct.

- Der er øget usikkerhed omkring den makroøkonomiske udvikling, og derfor har vi fortsat haft stort fokus på fleksibilitet for hurtigt at kunne tilpasse os ændringer i efterspørgslen, siger Martin Lundstedt.

- Omkostningerne til energi, materialer og afbrydelser i forsyningskæden stiger fortsat, hvilket er en udfordring, og vi arbejder aktivt på at forsøge at kompensere for disse effekter,

Succes for elektricitet

På lastbilsiden begyndte serieproduktion af tunge elektriske lastbiler. Ordreindgangen for helelektriske lastbiler steg med 307 procent og leverancerne med 130 procent.

Koncernens samlede nettoomsætning steg med 35 procent i løbet af tredje kvartal til 114,6 milliarder svenske kroner. Det svarer til cirka 78 milliarder danske kroner.

Det justerede driftsresultat udgjorde 11,9 mia. SEK (cirka 8 mia. DKK) mod 9,4 mia. SEK i 2021. Det svarer til en driftsmargin på 10,3 procent mod 11,0 procent i 2021.

Ændrede valutakurser havde en positiv effekt på driftsresultatet på 2,4 mia. SEK

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Praktisk og elegant: Sådan kan man opbevare arbejdshandsker og træsko
System Transport udvider med topmoderne logistiklager
To citytrailere til Kolding
Kæmpeordre til Scania og Volvo
Nu skal vognmænd også rapportere om bæredygtighed
Shell køber dansk biogasproducent for 14 milliarder kroner
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.141