23948sdkhjf

Det skal være sikkert at køre over Storebæltsbroen

Sæsonen for kraftig blæst og efterårsstorme står for døren. Derfor sætter Sund & Bælt de næste uger fokus på trafiksikkerhed med en informationskampagne til trafikanterne om, hvornår det er sikkert at køre over Storebælt, når det blæser.

Når vindfølsomme køretøjer vælter på Storebæltsbroen skaber det kø for mange tusind bilister og samtidig farlige situationer – både for føreren af det væltede køretøj og for de øvrige trafikanter. Derfor arbejder Sund & Bælt løbende med at øge sikkerheden på forbindelsen.

Informationskampagnen er en del af dette arbejde. Uanset om køretøjet er en lastbil eller en personbil med campingvogn, er det relevant at vide, hvordan køretøjet arter sig, når der er kraftig vind på broen, og det skal kampagnen oplyse om.

- Ved at informere bredt ud om reglerne for vindfølsomme køretøjer håber vi, at flere vil være i stand til at vurdere, om deres køretøj er vindfølsomt, siger Kim Agersø Nielsen, teknisk chef i Sund & Bælt.

- Vi har et stort ansvar for at sikre, at det altid er forsvarligt for trafikanterne at passere broen og sikre, at forbindelsen er åben for trafik.

Vindskærme

Som noget nyt har Sund & Bælt - ud fra analyser foretaget af FORCE Technology - besluttet at montere vindafskærmning ved pyloner og ankerblokke for at øge sikkerheden.

- Vi har de senere år haft et særligt fokus på sikkerhed og kigget på nye tiltag. Vi kan se, at rigtig mange uheld sker omkring pylonerne, når det blæser på tværs af broen. Derfor sætter vi nu vindskærme op, som skal afbøde det ryk i køretøjet, mange bilister oplever i kraftig blæst, siger Kim Agersø Nielsen.

Forbud

I 2021 blev der indført et forbud for vindfølsomme køretøjer for at passere Storebæltsbroen, når det blæser kraftigt.

På storebaelt.dk findes en oversigt med typer af køretøjer, der kan være vindfølsomme, ligesom den gældende status for vind altid er oplyst.

Der informeres via skiltning ved og før broen, når det blæser kraftigt, og det er muligt at tilmelde sig bromeldinger på sms eller mail med varsling om vind.

Regler for et vindfølsomt køretøj

  • Allerede ved 10 m/s skal vindfølsomme køretøjer være særligt opmærksomme, når de kører over broen.
  • Når vinden kommer over 15 m/s, og der er sidevind, er det forbudt for vindfølsomme køretøjer at køre over Storebæltsbroen.
  • Hvis vinden når de 25 m/s med blæst af stormstyrke, indstilles al biltrafik på broen.
  • Vindfølsomme køretøjer er fx høje trailere, lastbiler uden eller med let last samt påhængsvogne til lastbiler og i nogle tilfælde også campingvogne. Det vil altid være chaufførens eget ansvar at vurdere, om køretøjet er vindfølsomt.

Kilde: Sund & Bælt

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Erfaren chauffør tester brændstofforbruget i ny Iveco-motor
Speditør om chaufførmangel: Vi har alle et ansvar
Euro-7 sætter også grænse for forurening fra dæk og bremser
To 3-akslede gardintrailere til Esbjerg
NTG: Vi lander i toppen af det forventede
Ny Bring-rekord under Black Week
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.141