23948sdkhjf

Webfleet optimerer flådestyringen på alle fronter

Ved hjælp af avanceret teknologi og telematik-systemer skaber Webfleet optimal anvendelse af vognparken.

Bæredygtighed, sikkerhed, produktivitet og reduktion af omkostninger er nogle af de vigtige fokuspunkter hos Webfleet, der globalt har over 50.000 kunder og 20 års erfaring med at optimere styring af transportvirksomheders vognparker.

”Der indgår mange faktorer i optimeringen, og man kan sige, at de alle understøtter grundpræmissen, der er lønsomhed. Med f.eks. ruteoptimeringen i vores system sikrer man en højere produktivitet og kan typisk spare 6-7 pct. i omkostninger og sikre lavere CO2-udledning. Bæredygtighed handler jo generelt rigtig meget om at reducere brændstofforbruget og dermed også spare både CO2 og penge - og der er aktuelt mange penge at spare ved mindre brændstofforbrug i lyset af de høje energipriser,” siger Michael Nielsen, der er Sales Lead for Webfleet i Norden.

Forbedret brændstofeffektivitet giver lavere CO2-udledning, men der er også andre grønne knapper at trykke på. Det gælder bl.a. vedligeholdelse - køretøjer, der er vedligeholdt korrekt, kører effektivt og holder længere. Alle bilproducenter indbygger i dag varslingssystemer, og Webfleets system gør, at man får alle notifikationer - også akutte - fra alle bilmærker direkte ind i centralen, så man har overblikket over vedligeholdelsen i realtid.

Køreadfærd er en anden faktor med grønt potentiale, idet hårde accelerationer, længere tids tomgang og hårde nedbremsninger har en direkte indflydelse på brændstofforbrug og CO2-udledning. Derfor bør rådgivning af chaufførerne vedrørende økonomisk kørsel indgå i driften af vognparken ligesom man med Webfleet’s OptiDrive 360 får data til at analysere køreadfærden.

Sikkerhed bør prioriteres højt

Et andet vigtigt forhold er sikkerhed, som også i betydelig grad handler om køreadfærd. Statistik viser, at i Europa, USA og Australien udgør trafikulykker, der involverer personer med kørsel som arbejde, 25-33 pct. af alle arbejdsrelaterede dødsfald. Webfleets egen omfattende undersøgelse blandt kunderne viser bl.a., at 42 pct. af kommercielle flåder involveret i 1-5 trafiksammenstød pr. år, og at halvdelen af flådecheferne ikke er sikre på, at chaufførerne har en sikker køreadfærd. Halvdelen oplever også for meget nedetid på køretøjerne.

”Vi bruger telematik og integreret videoteknologi til at forbedre flådens sikkerhed. Dels ved at medvirke til at hjælpe chaufførerne til bedre køreadfærd, men det er også en vigtig dokumentation at have i tilfælde af ulykker. Vi har installeret dashcam, som ganske vist ikke optager i realtid, da det datamæssigt vil fylde for meget. Men i kombination med vores linkboks og AI-teknologi vil kameraet optage anormale kørselshændelser. Hvis f.eks. chaufføren bliver involveret i en ulykke, så har man sikret dokumentationen. Selv de mest erfarne chauffører bliver udsat for hændelser på vejene, som de ikke selv er skyld i eller kan undgå,” siger Michael Nielsen.

21. november 2022 indledte Færdselsstyrelsen i øvrigt en større fokus på kontrol af chaufførers overholdelse af hvile- og køretider, og her har man med Webfleets systemer også sikret sig dokumentationen på forhånd. Tilsvarende betyder systemet også, at man har alle data til at dokumentere vognparkens samlede CO2-aftryk.

Om Webfleet

Webfleet, kendt som TomTom Telematics indtil 1. oktober 2019, er en af verdens førende leverandører af telematikløsninger, dedikeret til flådestyring, køretøjstelematik og cloudforbundne biler. Den centrale Software-as-a-Service løsning Webfleet anvendes af virksomheder af alle størrelser til at forbedre ydelsen for køretøjer, spare brændstof, supportere chauffører og øge effektiviteten generelt for den samlede flåde. Webfleet tilbyder desuden tjenester til forsikringsbranchen, til udlejnings- og leasingselskaber, bilimportører og forhandlere, som adresserer disses behov for deres forretning såvel som deres kunder.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063